Hírek

Elindult új foglalkozásunk
2019. 01. 09.
Elindult új foglalkozásunk
Elindult új foglalkozásunk

Az újpesti Megyeri Úti Általános Iskola harmadik osztályos tanulói voltak az elsők, akik kipróbálták új múzeumpedagógia foglalkozásunkat.

Tovább bővült a Pesti Vigadóban igénybe vehető gyermekfoglalkozások listája a mai sikeres rendezvénnyel. Októberben hirdettük meg az idei évtől induló programjainkat, amely közül az újpesti csoport az épület felfedező sétán vett részt. Ennek során régmúlt korokba utaztunk, meséket szőttünk és együtt ismertük meg a Pesti Vigadó izgalmas múltját! Az órán a város és az épület történeteit is felidéztük, találkoztunk a Redoute és a Vigadó egykori látogatóival, rácsodálkoztunk a helyszín jeles eseményeire, tettük mindezt a gyerekek interaktív, játékos bevonásával. A gyönyörű Feszl-palota egyes tereinek bejárása után a művészi önkifejezésnek is utat engedtünk: közösen alkottuk meg a gyermekek saját, személyre szabott „pop-up Vigadóit".

Reményeink szerint mind több osztály választja majd a jövőben a Pesti Vigadó újonnan induló foglalkozásait, s ismerkedik meg az épülettel valamint a művészetek számos területével a kivételes helyszínen megvalósuló aktuális tárlatok segítségével.

A foglalkozásokra jelentkezni a Pesti Vigadó honlapján lehetséges.