Hírek

Megjelent a Pesti Vigadó legújabb programmagazinja!
2021. 12. 10.
Megjelent a Pesti Vigadó legújabb programmagazinja!
Megjelent a Pesti Vigadó legújabb programmagazinja!

Készülődjön velünk a 2022-es báli és farsangi szezonra!

Nívós koncertek, különleges kiállítások, családi és gyermekprogramok, a fővárostól távol eső színházak sikeres darabjai, illetve Tematikus Épülettörténeti séták várják azokat, akik 2022. január és március között ellátogatnak a Pesti Vigadóba.

Ismerje meg interjúinkon keresztül a 2022. I. negyedéves eseményeink kiemelt szereplőit:

"... A neveléshez, a kultúrához hozzátartozik a gyerekek zenei tanítása is..."Szabó Dénes karnaggyal, a nemzet művészével, az MMA Zeneművészeti Tagozatának rendes tagjával pályájáról, a Cantemus Kóruscsaládról és a művészeti oktatás fontosságáról beszélgettünk 75. születésnapja alkalmából.

"... A legegyszerűbb dolgokat megfesteni a legbonyolultabb." - A szilágysomlyói születésű Jovián György huszonöt alkotása tölti meg realista jellegű kifejezőerővel a Pesti Vigadó hatodik emeletét a 2021. december 10-től 2022. január 30-ig terjedő időszakban. A kiállított alkotások kapcsán Zuh Deodáth-tal, a tárlat kurátorával beszélgettünk.

"Nagyon sokoldalú a csapat és nekem kifejezett szándékom, hogy a kórus ezt a sokoldalúságát megtartsa."Riederauer Richárddal, a Honvéd Férfikar karigazgatójával beszélgettünk a Férfikar felépítéséről, stílusáról, a férfikari művekről, a kórus távlati céljairól, valamint a Pesti Vigadóban szervezett bérletsorozatukról.

"Szeretnénk bátorítani a szülőket, hogy ne féljenek az énekléstől, csak próbálják ki itt, ebben a segítő közösségben." - Gróh Ilonával, a Ringató módszer alapítójával, a Magyar Művészeti Akadémia művészetpedagógiai díjával kitüntetett, Magyar Örökség-díjas zenepedagógussal a kisgyermekek zenei neveléséről, a Ringató módszer lényegéről, a foglalkozások felépítéséről, valamint a Pesti Vigadóban heti rendszerességgel látogatható Ringató alkalmak egyediségéről beszélgettünk.

Lapozzon bele a 2022-es téli-tavaszi programmagazinunkba és fedezze fel a Pesti Vigadó által nyújtott soksznű programkínálatot.

A kiadvány, benne a következő negyedév programjaival, érdekes interjúkkal, illetve ajánlásokkal, online és lapozható formátumban is olvasható a Pesti Vigadó honlapján.

Találkozzunk 2022-ben is a Pesti Vigadóban!