Hírek

Újra Budapest100 a Pesti Vigadóban!
2019. 04. 24.
Újra Budapest100 a Pesti Vigadóban!
Újra Budapest100 a Pesti Vigadóban!

A Pesti Vigadó - 2017 nagy sikere után - idén újra csatlakozik a Budapest100 rendezvénysorozathoz.

A Bauhaus nyomában címmel megrendezett eseményhez kapcsolódóan május 4-én 10-től 19 óráig és 5-én, 10-től 18 óráig ingyenesen látogatható Grafikus design – Válogatás a XXI. Tervezőgrafikai Biennálé alkotásaiból és Bauhaus100 plakátkiállítás című tárlatunk.

A XXI. Tervezőgrafikai Biennálé a 2017-2018-ban készült alkalmazott grafikai alkotásokból mutat be válogatást, s tudósít a műfaj aktuális állapotáról a hazai kommunikációs design és a funkcióra irányuló vizuális művészetek tekintetében. A tárlat a „Bauhaus 100" tematikájú kamarakiállítással tiszteleg a grafikus design történelmi hagyományai előtt, a plakát műfajában megidézve a centenáriumát ünneplő művészeti intézmény pedagógiai eszmeiségét és ízlésformáló szellemiségét. A magyar plakátművészek 2019-ben készült műveit első ízben láthatja a nagyközönség.

A kiállítás díjmentes látogatása mellett kísérőprogramot is szervezünk a Budapest100-hoz kapcsolódóan. Bemutatkozik REGŐS ANNA Ferenczy Noémi-díjas textiltervező iparművész és Regős István festőművész, valamint a kortárs magyar és nemzetközi design egyik legkedveltebb lelőhelye, a PALMETTA DESIGN GALÉRIA. Neves európai designcégek és magyar formatervezők munkáiból, lakberendezési tárgyaiból, textiljeiből és kortárs ékszereiből válogathatnak az érdeklődők május 4-én, szombaton, 10 és 17 óra között.

Várunk mindenkit az idei Budapest100 alkalmával is!