Kiállítás 2022.09.09. - 2022.11.13.
Az MMA Képzőművészeti Tagozatának díjazottjai VIII.

Jegyárak

1000 Ft

Kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozat díjazottjainak munkáiból

A Magyar Művészeti Akadémia kiemelt feladatának tekinti a hazai alkotóművészek megbecsülését, támogatását és ösztönzését, így minden tagozat évente két díjat adományoz saját művészeti ága kiemelkedő képviselőjének, négy ösztöndíjat a középgeneráció, és két életút-díjat az idősebb generáció legjelesebb alkotóművészeinek.

A kamaratárlat a 2020-2021. évben, az MMA Képzőművészeti Tagozata Művészeti ösztöndíjában részesített Márkus Péter, Sánta Csaba, Szotyory László és Szepessy Béla képzőművészek, a köztestület életút-díjával kitüntetett Mezei Erzsébet képzőművész és Novotny Tihamér művészeti író, továbbá Kolozsi Tibor és Muzsnay Ákos, az MMA Képzőművészeti Tagozat 2020. évi díjazottjai munkáit mutatja be.

Kurátor: Képiró Ágnes művészettörténész

Bővebben az MMA honlapján.

Kiemelt kép - Sánta Csaba: Üstökös, 11x30x12cm Bronz 

 

Szervező: MMA Képzőművészeti Tagozat

***

Képíró Ágnessel, a kiállítás kurátorával, valamint Stefanovits Péterrel, az MMA Képzőművészeti Tagozatának vezetőjével Kalmár András beszélgetett, a Kultúrpart Trend FM 94.2-n futó adásában.

***

Kísérőrendezvények:

2022.10.11. 17:00 - Kurátori tárlatvezetés

2022.11.08. 17:00 - Kurátori tárlatvezetés 

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe. 

Helyszín

Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterem A Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterme a tetőtér 2014-es beépítésével jött létre. bővebben a helyszínről