Ismeretterjesztés 2019.05.04. 10:00
Budapest100 - A Bauhaus nyomában

Jegyárak

Díjtalan belépés

Ingyenesen látogatható a Grafikus design – Válogatás a XXI. Tervezőgrafikai Biennálé alkotásaiból és a Bauhaus100 plakátkiállítás című tárlat, továbbá neves európai designcégek és magyar formatervezők munkáiból, lakberendezési tárgyaiból, textiljeiből és kortárs ékszereiből válogathatnak az érdeklődők.

A Pesti Vigadó - 2017 nagy sikere után - idén újra csatlakozik a Budapest100 rendezvénysorozathoz.

MÁJUS 4-én 10-től 19 óráig és 5-én 10-től 18 óráig ingyenesen látogatható a két Bauhaus tematikájú kiállítás. A XXI. TERVEZŐGRAFIKAI BIENNÁLÉ a 2017-2018-ban készült alkalmazott grafikai alkotásokból mutat be válogatást, s tudósít a műfaj aktuális állapotáról a hazai kommunikációs design és a funkcióra irányuló vizuális művészetek tekintetében. A tárlat a „BAUHAUS 100” tematikájú kamarakiállítással tiszteleg a grafikus design történelmi hagyományai előtt, a plakát műfajában megidézve a centenáriumát ünneplő művészeti intézmény pedagógiai eszmeiségét és ízlésformáló szellemiségét. A magyar plakátművészek 2019-ben készült műveit első ízben láthatja a nagyközönség.

A kiállítás díjmentes látogatása mellett kísérőprogramot is szervezünk a Budapest100-hoz kapcsolódóan. Bemutatkozik REGŐS ANNA Ferenczy Noémi-díjas textiltervező iparművész és Regős István festőművész, valamint a kortárs magyar és nemzetközi design egyik legkedveltebb lelőhelye, a PALMETTA DESIGN GALÉRIA. Neves európai designcégek és magyar formatervezők munkáiból, lakberendezési tárgyaiból, textiljeiből és kortárs ékszereiből válogathatnak az érdeklődők MÁJUS 4-én, szombaton, 10 és 17 óra között.

Várunk mindenkit az idei Budapest100 alkalmával is!

Helyszín

Vigadó Galéria - Földszint A Pesti Vigadó földszinti kiállítótere a Vigadó Galéria eredeti otthona. bővebben a helyszínről