Kiállítás 2023.11.18. - 2024.02.25.
GENERÁCIÓK

Jegyárak

1.000 Ft

Fotókiállítás az MMA-ösztöndíjasok alkotásaiból

2018-ban indult el az MMA új ösztöndíj rendszere, amelynek során három évre nyertek támogatást a pályázók. Az évente kiválasztott száz ösztöndíjas között, általában 6-7 fiatal fotóművész kapta meg ezt a kiváló lehetőséget alkotómunkájához.

A 2018-2023-as évfolyamok MMA- és tagozati ösztöndíjas fotóművészei mutatkoznak be a Film- és Fotóművészeti Tagozat GENERÁCIÓK című tárlatán. Az érzelemmel telített portréfotóktól a festői tájképeken át a különleges kísérleti fotográfiákig, gazdag látványvilággal találkozhat a látogató. A különböző szerzői megoldások széles skálája mellett, a dokumentáló fotográfia szép példái is felfedezhetők a tárlaton.

A hat évfolyam munkáiból olyan válogatás került a falakra, amely hűen tükrözi a fiatalabb fotóművész-generációk szemléletét, vizuális érzékenységét.

Haris László fotóművésszel, az ösztöndíjasok mentorával, Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! című műsorban.

A kiállítás kurátorával, a szintén ösztöndíjas Nagy Zopánnal Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk című műsorban.

 

Kiállító művészek:

Bartis Milán Rafael

Belicza László Gábor

Bezzeg Gyula

Czigány Ákos

Gábor Enikő

Haid Attila

Hernád Géza

Illés Katalin Zsuzsanna

Ilyés Zalán

Krász Kíra Dorottya

Lengl Orsolya

Pilló Ákos

Somogyi Márk

Stiller Ákos

Szöllősi Mátyás

Török Máté

Zellei Boglárka Éva

***

Kísérőrendezvények:

2023.12.16. 16:00 - Nagy Zopán fotóművész, költő kurátori tárlatvezetése

2024.02.17. 16:00 - Nagy Zopán fotóművész, költő kurátori tárlatvezetése

 

Szervező: MMA Film- és Fotóművészeti Tagozat

Kiemelt kép: Szöllősi Mátyás alkotása

Helyszín

Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterem A Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterme a tetőtér 2014-es beépítésével jött létre. bővebben a helyszínről