Kiállítás 2022.05.18. - 2022.07.24.
Meteoritok és egyéb költemények

Jegyárak

800 Ft

Geszler Mária Garzuly jubileumi kiállítása

A Pesti Vigadó épülete 2022. július 25-e és augusztus 14-e között nyári karbantartás miatt zárva tart, ezért a kiállítás ebben az időszakban nem látogatható.

***

Geszler Mária Kossuth-díjas keramikus elképzelése, hogy a kultúra egy folytonosan, önmagába visszaforduló folyamat, a művészetben nincs evolúció, korok változnak, a történelem kereke forog, de az emberi érzések, sorsok, gondolatok örök érvényűek. Így magát egy lépcsőfoknak érzi a művészet lépcsőházában, támaszkodik a múlt eredményeire, és boldogan választ, hív meg vendégül nyolc fiatalabb kollegát – Fusz György, Strohner Márton, Szabó Ádám Csaba, Kungl György, Kontor Enikő, Dobány Sándor, Karsai Zsófia, Kemény Péter kerámikus művészeket – a kiállításra, hogy együtt ünnepeljenek.

A kiállítás címe: Meteoritok és egyéb költemények, utalva ezekre az égi tüneményekre és kövekre, de egyben a tehetséges emberek, alkotók létezésére.

A kiállítás kurátora: Strohner Márton designer

 

Szervező: MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat

Bővebb információ az MMA honlapján.

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe. 

Helyszín

Vigadó Galéria - Földszint A Pesti Vigadó földszinti kiállítótere a Vigadó Galéria eredeti otthona. bővebben a helyszínről