Koncert 2019.05.20. 19:30
Balázs János zongoraművész

Jegyárak

Díjtalan belépés

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozatának 2015-2016. évi ösztöndíjasa

Műsor:

Liszt: Dante szonáta

Dubrovay:. Sonata Di Felicita

Liszt: h-moll szonáta

(Nincs szünet)

Balázs János, Magyarország Érdemes Művésze, Liszt- és Prima Díjas zongoraművész, A Cziffra György Fesztivál alapító művészeti vezetője, A Cziffra Központ művészeti vezetője, Az MMA köztestületi tagja, Gramofon és Budapestért –Díjas zongoraművész.

Balázs János, egyike a legkeresettebb és legsikeresebb zongoraművészeknek, a világ neves koncerttermeinek állandó szereplője. Azon előadók közé tartozik, akik egyaránt élvezhetik a közönség szeretetét és a szakma elismerését. Olyan neves művészekkel és karmesterekkel dolgozott együtt, mint Mischa Maisky, Vásáry Tamás, Charles-Olivier Munroe és Stéphane Denéve. A 2013/14-es koncertévadban tizenkilenc ország művészei közül nyerte el az ECHO Rising Star Évad művésze díjat. Európa olyan jelentős koncerttermeiben szerepelt már, mint a brüsszeli BOZAR, az amszterdami Concertgebouw, a bécsi Musikverein, a barcelonai Palau de Música, a londoni Barbican, a stockholmi Konserthuset és a Kölni Filharmónia. Fellépett a Brüsszeli, a Dortmundi és az Aspeni Filharmonikus Zenekarral, a magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, a Budafoki Dohnányi Zenekarral és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. 

2015-16-ban a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozatának ösztöndíjasa volt. 

Szervező: MMA Zeneművészeti Tagozata

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes, online regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ ÁPRILIS 22-ÉTŐL!

További információ

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről