Kiállítás 2022.03.04. - 2022.05.08.
Stimulus

Jegyárak

800 Ft

Az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram 2018–2021. évi iparművészeti ösztöndíjasainak kiállítása

A Magyar Művészeti Akadémia 2018-ban kezdte három évre szóló, jelentős összegű művészeti ösztöndíj elnyerésére hirdetett pályázati programját. A pályázatot alkotók, előadóművészek, valamint művészetelméleti kérdésekkel foglalkozó kutatók nyerhetik el. A program – rögtön a meghirdetésétől fogva – rendkívül vonzó lett az érintettek körében. Ennek oka a művészeti, illetve művészetelméleti szcénában újdonságnak számító hosszú időtartam, a közösséget építő, mentorokkal támogatott műhelymunka biztosítása.

Az itt bemutatott anyag az első, 2018-2021-es évfolyam iparművészet és tervezőművészet szekciójában tevékenykedő ösztöndíjasainak záró kiállítása. 

Kiemelt kép - Tóth Zoltán: Testek aranyban gyűrű

Szervező: Planbureau Kft.

Kurátor: SZENES István építész, belsőépítész, az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának vezetője

Bővebben az MMA honlapján

***

A Stimulus kiállítás kurátoraival, Szenes Istvánnal, az MMA Iparművészeti tagozatának vezetőjével és Lakos Dániellel, a MOME tanársegédjével Kalmár András beszélgetett, a Trend FM rádió Kultúrpart adásában.

***

Tóth Zoltán tervezőművészeti ösztöndíjast, a Kincskereső című műsor 2021 szeptemberi adásában mutatta be:

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe. 

Helyszín

Vigadó Galéria VI. emeleti kiállítóterem A 260 m2-es kiállítótér az épület korábban kihasználatlan padlásának terében, a 2014-es felújítás során született meg. bővebben a helyszínről