Tündérszép Ilona x Árgyélus

Ajánlott korosztály: 13-18 évesek

Érzékenyítő program

Létszám: max. 30 fő / csoport

Időtartam: 90 perc

Foglalkozás ára: 500 Ft / fő

A foglalkozás egész évben igényelhető.

Kapcsolódó tantárgyak: mozgóképkultúra és médiaismeret, rajz és vizuális kultúra, magyar nyelv és irodalom.

A foglalkozás pedagógiai céljai: személyiség és közösség fejlesztése, csapatépítés, infokommunikációs tapasztalatszerzés, összefüggésekben való gondolkodás erősítése.

A Pesti Vigadó Díszlépcsőházát Than Mór és Lotz Károly ikonikus alkotásai díszítik. A csodaszép Tündérpalota hatalmas falképén és frízén egy korabeli képregény tárul elénk: Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi históriája. A történet számos olyan elemet és eseményt tartalmaz, amely mai társadalmunk mindennapjait is átszövi, amely mindig aktuális szocializációs kérdéseket feszeget. Ezen a foglalkozáson a fiatalokkal kettős szerepbe bújunk: történetet olvasunk és történetet írunk, megalkotjuk az ismert mese kortárs interpretációit, alkalmazva a képzelet erejét és a kézügyességet éppúgy, mint a modern technológiát. Mese ármányról és szerelemről, árulásról és barátságról, kitartásról és elhagyásról: állandó pedagógiai program 13-18 éveseknek a Pesti Vigadóban.

A foglalkozás különösen ajánlott csapatépítő gyanánt, osztályfőnöki órák, táborok, közösségépítő helyszínek és rendezvények számára.

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, a választott időpontot megelőzően minimum két héttelJelentkezés a foglalkozásokra

Letöltöm a teljes ismertető anyagot!