Hírek

Keddtől látogathatóak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiállításai
2021. 08. 02.
Keddtől látogathatóak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiállításai
Keddtől látogathatóak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiállításai

Három tárlat a hit jegyében

Az Orcád világossága, az Ezerarcú szeretet és a Legyetek tanúim című tárlatok augusztus 3-a és szeptember 20-a között várják az érdeklődőket.

Az Orcád világossága című kiállítás a magyarországi Görögkatolikus Egyház művészetét mutatja be gazdag tárgyanyag és számos interaktív felület segítségével. Az Ezerarcú szeretet elnevezésű program a Római Katolikus Egyház szolgáló szeretetéről, a „Karitász" küldetésének fontosságáról, történelmi szerepéről, valamint napjainkban is megmutatkozó szerteágazó tevékenységéről nyújt információkat. A Legyetek tanúim tárlat, pedig a Budapesten 1938. május 25-29. között megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus emlékezetét dolgozza fel a fennmaradt tárgyi emlékek, írásos, képi és hangzó dokumentumok bemutatásával. 

A Orcád világossága program keretein belül több kísérőrendezvénnyel is találkozhatnak a látogatók, úgymint a Vita Eirenae - misztériumjáték Árpád-házi Szent Piroskáról, a Kelet és Nyugat szentje - Szent István és öröksége, valamint  az Itthon - a Kárpát-medence nemzetiségeinek imái elnevezésű hangversenyekkel a Szent Efrém Férfikar előadásában.

A kiállítás ideje alatt a kórus több zenés alkalommal, keddenként az Éneklő kedd(v)ek, szombatonként pedig a Szombati csengettyűzés  elnevezésű programokkal várja a kicsiket és nagyokat.

Fedezze fel a hit és a művészet gyümölcsöző találkozását ennek a különleges programsorozatnak a keretében!

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe.