Hírek

Körforgásban a Budapest Design Héten!
2020. 10. 07.
Körforgásban a Budapest Design Héten!
Körforgásban a Budapest Design Héten!

A Kalligráfia és selyemfestés művészete workshoppal csatlakozunk a 2020-as Budapest Design Héthez, fókuszba helyezve a fenntarthatóságot és a hagyományok tiszteletét.

A Budapest Design Week 2020-as központi témája a körforgásos gazdaság, amire a „Tartsd körforgásban!" mottó jegyében igyekeznek ráirányítani a figyelmet a szervezők. A téma és a köré szerveződő programok jól illusztrálják, hogy a design milyen sokféle eszközzel járulhat hozzá a fenntarthatóbb jövő kialakulásához.

"Visszafogott harmónia: organikus út a természetből a nagyvárosig"

- interjú Szakács Niki textiltervezővel.

A Budapest Design Week programjai közé és idei tematikájába illeszkedik a Pesti Vigadó hazai tervezőket bemutató workshopjainak következő eseménye, mely a Kalligráfia és selyemfestés művészete címet viseli, és házigazdája Szakács Niki textiltervező és Tóth Ági kalligráfus. A workshop első felében a modern ponthegyű, mártogatós tollas kalligráfia műhelytitkait fedezhetik fel a résztvevők Tóth Ági kalligráfussal, azért, hogy a legszebb betűket alkothassák meg. Míg a workshop második felében Szakács Niki textiltervező útmutatásával valódi hernyóselyem szalagokat színeznek növényekkel: a természetes árnyalatok varázslatosan kiemelik a kézzel írott betűk szépségét, de a növényi festett szalagok, ajándékdobozok, csokrok, asztaldíszek ünnepi kísérői is lehetnek.

Az első alkalommal 2004-ben megrendezett Budapest Design Week rendezvénysorozatot a Magyar Formatervezési Tanács azzal a szándékkal hívta életre, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában, a design iránti bizalom növelésében és a terület szereplői közötti kommunikációban. A Budapest Design Week a designt mint olyan innovatív eszközrendszert és szemléletet igyekszik bemutatni, mely a funkcionális, felhasználói és társadalmi igényeket harmonikusan ötvözi, és a termékek és szolgáltatások létrejöttében egyaránt nélkülözhetetlen eszköz.  A szervezés során a Budapest Design Week munkatársai a műfaji változatosságra is törekednek, így a fesztiválon a design legkülönfélébb megvalósulási formái kapnak teret, a formatervezéstől a divatig, a belsőépítészettől a tervezőgrafikáig, a service designtól az UX/UI designig, a hazai design-ökoszisztéma szinte minden fontos szereplőjét bevonva a programsorozatba.

PROGRAMAJÁNLÓ

2020.10.10. 13:00

Budapest Design Hét | Kalligráfia és selyemfestés művészete

Fedezze fel a modern ponthegyű, mártogatós tollas kalligráfia műhelytitkait, a kézzel írás szépségét és a valódi hernyóselyem szalagok növényekkel történő megfestésének élményét. 

A workshopot követően egy teljes szettet vihetsz haza, melynek tartalma 3 méter növényi festésű hernyóselyem szalag, kísérő kiadvány a növényi festésről, receptekkel, festőnövények leírásával. Továbbá a csomag tartalmaz 4 darab selyemszalagos kártyát, tollhegyet tollszárral és tintával, valamint egy valódi keményfa tollpihentető és kalligráfia gyakorlólapok is tartoznak a szettbe.