Hírek

Kedvezmények a Pesti Vigadóban!
2022. 09. 23.
Kedvezmények a Pesti Vigadóban!
Kedvezmények a Pesti Vigadóban!

Beköszöntött az ősz a Pesti Vigadóba és számos kedvezményes programot hozott magával. A Pesti Vigadó Klubtagsági Kártyával rendelkezők 20%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet az ez évben megrendezett Tematikus Épülettörténeti túrákra, a Szó-Szín-Játék sorozat előadásaira, Kézműves workshopokra, illetve az Épülettörténeti sétákra.

A szeptember egy izgalmas Tematikus Épülettörténeti sétával és a Szó-Szín-Játék sorozat őszi évadának első előadásával zárul. Szeptember 25-én Zubrecki Dávid építészeti író tart városi túrát a Vigadóban és környékén, a magyar építészet születéséről. Kincses Elemér: Függöny című tragikomédiája pedig az élet értelmére keresi a választ, a marosvásárhelyi Spectrum Színház közreműködésével, szeptember 26-án este a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon.

A Design Week keretein belül, a Pesti Vigadó Bútorfestő workshoppal várja a kreatív lelkületűeket október 15-én. Az Azúr Bagoly közreműködésével megvalósuló programon, a résztvevők elsajátíthatják a bútorfestés technikáját elméletben és gyakorlatban egyaránt. „Liszt Ferenc, az első világsztár!" Ezzel a címmel várja az érdeklődőket Bősze Ádám zenetörténész, különleges Épülettörténeti sétájára a Pesti Vigadó épületébe. Az október 22-i program alkalmával felcsendülnek a leghíresebb Liszt zongoraművek is. Az év tizedik hónapja egy felemelő monodrámával zárul. Dancs Rózsa: Anyaöl című műve a Debreceni Csokonai Színház színművészének, Újhelyi Kingának előadásában látható október 24-én. A színdarab egyfajta rekviem minden, a Ceauşescu-korszakban meg nem született, vagy megszületett és árvaházakba ítélt, pusztulásba hajszolt életért.

A november is bőven tartogat különleges programokat. Ferencz Marcel Ybl Miklós- és Pro Architectura-díjas építész, építészeti műhelytitkokba avatja be azokat, akik november 16-án részt vesznek a Pesti Vigadó tematikus sétáján.

December 5-én a Zentai Magyar Kamaraszínház színészei életre keltik Csurka István: Deficit című komédiáját, amiben két házaspár cserél párt, hogy megmentsék kapcsolatukat. 

Az év utolsó negyedévében minden hétvégén Épülettörténeti séta várja a látogatókat, melynek keretében a Vigadó épületének azon részei is bejárhatók, melyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatók.

A Klubtagsági Kártyával rendelkezők díjmentesen nézhetik meg a Pesti Vigadó kiállításait, amelyekből idén ősszel-télen sem lesz hiány. Molnár Imre bőrműves iparművész egy jubileumi kiállítással ünnepli 80. életévét, amely november 13-ig látogatható. A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának 2020-2021. évben díjazott alkotói is bemutatkoznak egy november 13-ig nyitva tartó kamaratárlattal. A magyar műemlékvédelem 150 évét idézi meg az Évszázadok öröksége című kiállítás, amely november 20-ig várja az érdeklődőket. Simsay Ildikó festőművésznő idén lenne 80 éves, amelynek alkalmából emlékkiállítás nyílt a Pesti Vigadóban, tisztelegvén a 25 éve elhunyt művész előtt. A tárlat november 6-ig látogatható. A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának nagy volumenű kiállítása november 24-én nyitja meg kapuit. Az Életgazdagság elnevezésű tárlat az Isten-Haza-Család hármas egysége köré szerveződik és 2023. január 29-ig várja az érdeklődőket.