Kiállítás 2022.09.15. - 2022.11.06.
Simsay Ildikó emlékkiállítás

Jegyárak

1000 Ft

Tisztelgés a 25 éve elhunyt festőművész előtt

"Simsay Ildikó azzal, hogy 55 évesen elment közülünk, s hogy művészbarátainak szűkebb köre, a Folyamat Társaság saját kiállításaként az ő retrospektívjét megrendezte a Vigadó Galériában, művészettörténeti ténnyé vált. Kérdésünk: melyik művészet történetében? Mert jóllehet voltak kiállításai külföldön (Hamburgban, Bécsben, Königstein im Taunusban, Fuldóban, Deufringenben, Mühlheimben, Stuttgartban), az utóbbi negyedszázad egyetemes művészeti főáramaival nem látszik érintkezni munkássága. Hazai kiállításainak dokumentumaiban visszalapozva pedig egy ismeretlen magyar művészettörténetre bukkanunk, talán még az 50'-es évek csak barátok által ismert, „asztalfióknak” festett, s azután – a „felgyorsult események” következtében – ott is maradt műveinek megíratlan történeténél is ismeretlenebbre, ami azonban legendássá nem válhatott.”

/Keserü Katalin/

Idén lenne 80 esztendős a képzőművész, akinek tragikus hirtelenséggel lezárt és méltánytalanul elfeledett életműve előtt kíván tisztelegni a kiállítás.

Szervező: MMA Képzőművészeti Tagozat

Bővebben az MMA oldalán.

***

Kísérőrendezvények:

2022.11.04. 16:00 - Tárlatvezetés

2022.11.06. 15:00 - Tárlatvezetés

***

Szily Géza Munkácsy-díjas festőművésszel, a kiállítás kurátorával Kalmár András beszélgetett a Kultúrpart Trend FM-en futó adásában.

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe. 

Helyszín

Vigadó Galéria VI. emeleti többcélú kiállítóterem A terem az épület korábbi tetőterében, a Díszterem felett, a 2014-es felújítás során került kialakításra. bővebben a helyszínről