Kiállítás 2022.09.07. - 2022.11.13.
Molnár Imre 80!

Jegyárak

1000 Ft

Molnár Imre bőrműves iparművész jubileumi kiállítása

A művész a magyar bőrművesség, bőrművészet élő klasszikusa, aki szinte egyedüliként tágította folyamatosan a bőr művészi alkalmazási lehetőségeit. Mesteremberből művésszé válva immár több mint fél évszázada készít díszoklevelet bőrtokkal, bibliofil bőrkötésű könyveket és könyvtokot, bőrintarziával, domborítással, aranyozással, bőr váll- és kézitáskát, tarisznyát, övet és lábbelit, eljutva a nyakékek világáig, hogy aztán mindezt megtetézze összetett technikájú faliképeivel. Autonóm motívumvilága erőteljesen épül ősi forrásokra, anyagokra, népművészeti kutatásaira. Éppúgy alkotótársa ruhatervezőknek, mint ahogy megvalósítója saját látomásainak, terveinek. A bőr szépsége uralkodik tárgyain, amit fokoz az anyag megmunkálása során, miközben fontossá válik a gondolat. Művei jelentős külföldi gyűjteményeknek is megbecsült darabjai. Alkotóművészeti tevékenysége mellett jeles oktatója szakterületének. A Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja. A 80 éves művész életmű kiállítása – szó szerint – egyedülálló művek tárlata.

Feledy Balázs

Szervező: MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat

Bővebben az MMA honlapján.

***

Kísérőprogram:

2022. október 18. 17:00 - Alkotói tárlatvezetés a Molnár Imre 80! kiállításon

***

Molnár Imre bőrműves iparművésszel Kalmár András beszélgetett, a Kultúrpart Trend FM-en hallható adásában.

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe. 

Helyszín

Vigadó Galéria VI. emeleti kiállítóterem A 260 m2-es kiállítótér az épület korábban kihasználatlan padlásának terében, a 2014-es felújítás során született meg. bővebben a helyszínről