Koncert

Helyszín: Sinkovits Imre Kamaraszínpad

Dubrovay László – Balázs János lemezbemutató koncert

Dubrovay Lászlónak, a Nemzet Művészének, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagjának zongoraművei csendülnek fel Balázs János előadásában a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon.

Dubrovay László - zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ny. egyetemi tanára. 

„Pályám során a kezdetektől fogva azon munkálkodtam, hogy elődeim nyomdokain haladva Liszt, Bartók, Kodály útját követve zenémben egyesítsem a magyar hagyományokból származó zenei elemeket a legújabb zeneszerzési technikákkal, hangkutatási eredményekkel, és a hangszerek új játéktechnikai lehetőségeivel. Így próbáltam egy egyéni hangzású új zenei nyelvet létrehozni. Műveim jelentős részét rádiófelvételen rögzítették, emellett 12 szerzői-és 39 különböző CD-n jelentek meg kompozícióim a Hungaroton és külföldi kiadók gondozásában.”

 

Balázs János fiatalos lendülete kiemelkedő technikai kvalitással és mély zenei megértéssel párosul. Művészi ösztönei biztonsággal vezetik a profizmus legmagasabb fokára. Egyéni zenei látásmód jellemzi előadásait, mely során hangot mer és tud adni saját elképzeléseinek. Hitvallása, hogy a zene csakis a lélek legmélyebb és legőszintébb érzelmeiből születhet meg. A zene iránti igényessége és alázata garantálja a hallgatóság számára a legmagasabb művészi értéket. Koncertjeit hangos siker övezi. A hallgató nem csupán pillanatnyi élmény részese lesz, maradandó értéket vihet magával.

Azon kevés művészek egyike, aki őrzi még a rég nagy elődök improvizatív készséget. Bármilyen dallamra és témára képes helyben rögtönözni melyben a másodperc tört része alatt alakulnak ki érzések, zenei gondolatok.

10 éves versenypályafutása alatt Amerika, Ázsia és Európa számos nagy nemzetközi versenyein diadalmaskodott és a világ legnagyobb koncerttermeiben aratott hangos sikert, valamint több díjat is kiérdemelt, mint a Liszt Ferenc-díj, a Junior Príma-díj, vagy az ECHO Rising Star-díj. 

 

Műsor:

Öt zongoradarab

Melankolikus darabok 

Felhangok

Hommage à  Fellini (A clown utolsó álma) 

Parafrázis

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az előadásra késve érkező vendégeinket csak a szünetekben tudjuk beengedni!

Időpontok
2015.09.28.-19:30