-
Kiállítás

Helyszín: Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterem

Üzenet

A Magyar Művészeti Akadémia képzőművész köztestületi tagjainak kiállítása

A Pesti Vigadó épülete 2022. július 25-e és augusztus 14-e között nyári karbantartás miatt zárva tart, ezért a kiállítás ebben az időszakban nem látogatható.

***

A Magyar Művészeti Akadémia képzőművész köztestületi tagjai számára rendezett kiállításnak a hívó szava: Üzenet. A szándékosan széleskörűen megfogalmazott mottó, a jelentésrétegek határtalanul óriási lehetősége, a téma sokféle értelmezésére ad módot. Ha eltekintünk az elsődleges, konkrét olvasatoktól, amely a továbbított információ tartalmáról szól, akkor az átvitt értelem kapcsán, minden művészi alkotás mondanivalója üzenet, amely a létrehozó szándéka szerint a műalkotás eszközeivel átadott eszmei summázat. A művészet megjelenítő erejével az általában láthatatlannak valamilyen láthatóval történő reprezentálása.

A tárlat tematikája adekvát módon kapcsolódik össze a művészeti kreatív munka értelmezésbeli, lényegi kérdéseivel. Az elkészült művek szólhatnak az érdemi rész desifrírozásának folyamatáról, vagy célul tűzhetik ki annak ábrázolását is. Ugyanakkor szabadságot is ad az alkotóknak a téma, hiszen minden beadott mű természeténél fogva alapvetően egy-egy üzenet. Ez a nyitott és mégis határozott koncepció megteremti a lehetőséget a bemutató sokszínűségére és változatosságára, ezzel szemléltetve a folyamatosan bővülő MMA köztestületi tagság művészi útjainak ezernyi lehetőségét.

Kurátor: dr. Nátyi Róbert művészettörténész és Sárkány Győző közgyűlési képviselő

 

Szervező: MMA Képzőművészeti Tagozat

Bővebben az MMA honlapján.

***

A kiállítás kurátoraival: Sárkány Győzővel és dr. Nátyi Róberttel, Kalmár András beszélgetett a Trend FM Kultúrpart című műsorában.

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe. 

Időpontok
2022.05.27. 10:00-2022.08.28.