Teátrum 2018.05.16. 19:30
„Ez hát az én országom?” Kortársak között

Jegyárak

Díjtalan belépés

Szó, szín, játék - Oberfrank Pál estje

„Ez hát az én országom?” Ez hát a mi hazánk? Ez a mi költészetünk? XXI. századi mai magyaroknak? A költői est létrehozása mindig nagy kihívás: kockázatos vállalkozás művész és közönsége számára. Nagy elődök járnak előttünk; ínyencek, irodalomkedvelők, az elmélyülők műfaja ez. Mégis, egy költői est új világot tár fel mind az előadóban, mind a közönségben. Megidéződnek hangulatok, korok, a történelem, tájak és karakterek. Boldogan szemléljük a képzeletünkben felsejlő metszeteket, hallgatjuk a rímeket, ízlelgetjük a gyönyörű magyar nyelv varázsos ízeit.

Válogatás az elmúlt negyven év magyar költészetének legjavából, XXI. századi magyaroknak. Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész estjén többek között Csoóri Sándor, Kányádi Sándor, Ágh István, Baka István versei hangzanak el, de hallhatunk műveket a fiatalabb nemzedékek költőitől is. Zenei közreműködő: Oberfrank Péter Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes, online regisztrációhoz kötött.

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről