Koncert 2019.09.26. 19:30
„Hajh, Élet, hajh”

A Kaláka zenekar Ady-estje

A Kaláka együttes 50. jubileumi évadjában régi adósságát törleszti ezzel az Ady dalokból álló  összeállítással. A hetvenes évek közepén az ország sokak számára első színésze, Latinovits Zoltán egy közös rádióműsor kapcsán fedezte fel magának az akkor még fiatal zenekart, és javasolta, tartsanak közös esteket. 1975-76-ban sokfelé mentek együtt. Akkor született Latinovits ötlete, készítsenek közösen Ady estet a költő születésének 100. évfordulójára. 1977-re. A remek Ady versmondásáról is híres, legendás színész 1976-ban meghalt,  így a terv meghiúsult. 

Most, 2019-ben sokat emlékezünk Ady Endrére, halálának századik évfordulója kapcsán. Ez alkalom az  idén  50 éves Kalákának, hogy a Latinovits tervét megvalósítsa.

Az esten közreműködnek az együttes tagjai: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs és velük énekel az egykori Kaláka tag Huzella Péter is. Az a terv, hogy Latinovits Zoltánt is láthatja a közönség archív televíziós  felvételekről.

Az est szerkesztő-rendezője Kőváry Katalin. 

Szervező: Gryllus Kft.

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről