Koncert 2022.04.04. 19:30
„Kodály öröksége”

Jegyárak

Ingyenes, regisztrációhoz kötött

A Kodály Kórus Debrecen koncertje

A Kodály Kórus Debrecen Magyarország nemzetközi hírű, professzionális koncerténekkara, mely 2021-ben ünnepelte hivatásos fennállásának 50. évfordulóját. Rendkívül széles repertoárjában – mely felöleli az a cappella és az oratorikus irodalom legjavát – különösen fontos helyet kap a kortárs zene: több száz ősbemutató kötődik az együttes nevéhez. Mint a barokk és klasszikus zene magas szinten avatott tolmácsolója is rendszeresen koncertezik. Szakmai sikerét rangos zenei elismerések – többek közt a Bartók– Pásztory-díj és a Magyar Örökség-díj is jelzi. A kiváló karnagyok és karmesterek egész sorával együttműködő énekkart 2020-tól Kocsis-Holper Zoltán vezető karnagy irányítja.

Műsor:

KODÁLY Zoltán: Az 50. genfi zsoltár

VAJDA János: Jubilate Deo

KOVÁCS Zoltán: Adj már csendességet

BEISCHER-MATYÓ Tamás: Lilium et rosa

GYÖNGYÖSI Levente: Dixit Dominus

SZABÓ Barna: O Emmanuel

HUSZÁR Lajos: O Wunder ohne Maßen

TÓTH Péter: Liber transitus

 

Szervező: MMA Zeneművészeti Tagozat

***

Az együttes karnagyával, az Artisjus-díjas Kocsis-Holper Zoltánnal, Kalmár András készített interjút a Trend Fm Kultúrpart műsorában.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről