Ismeretterjesztés 2022.05.07. 10:00
IX. Nyitott Ház

Szélesre tárja kapuit a Pesti Vigadó - INGYENES PROGRAMOK egész napon át!

A Pesti Vigadó megnyitásának 150. évfordulója alkalmából szervezett 2015. január 22-ei Nyitott Ház című  rendezvény sikere után a Pesti Vigadó minden évben  újra és újra szélesre tárta kapuit és különleges programokkal várta az érdeklődőket. 

Így 2022. május 7-én már a IX. Nyitott Házra kerülhet sor! A kiállítások, koncertek, gyermek kézműves foglalkozás, drámapedagógiai foglalkozás, táncház, társasjáték foglalkozás, épülettörténeti séták, használtruha-újrahasznosító valamint kártyatartó-készítő workshopok mellett ezen a napon az épület műemléki részei is térítésmentesen tekinthetőek meg.

Valamennyi rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban egyes rendezvények esetén előzetes regisztráció szükséges. 

Kérjük, mielőbb regisztráljon, és biztosítsa helyét a kívánt programon.

***

Nagy érdeklődés kíséri a 2022. május 7-ei IX. Nyitott Ház program regisztrációs rendezvényeit. Az Épülettörténeti séták és a workshopok esetében sikerült továbbiakat indítanunk, amelyekre a regisztrációt 2022. április 21-én 14:00-kor nyitjuk meg. Amennyiben részt kívánnak venni a programokon, kérjük ismételten indítsák el regisztrációjukat!

A REGISZTRÁCIÓT LEZÁRTUK!

***

PROGRAMOK:

 

RAJZPÁLYÁZAT KIÁLLÍTÁS 

„A tündérpalota híres-neves eseményei" című rajzpályázatra beküldött pályaművekből, kiállítás nyílik május 7-én (szombaton) a Nyitott Ház keretében, a Vigadó Galéria - Földszinti kiállítóterében. A zsűri által kiválasztott első három helyezett mellett, május 7-én a látogató közönség is szavazhat a kiállított művekre, ugyanis egy szerencsés pályázó közönségdíjban fog részesülni. A tárlat még május 8-án (vasárnap) díjmentesen látogatható.

 

GYERMEK KÉZMŰVES-FOGLALKOZÁS

A gyereknek szóló workshopok központi témája – a több, mint 200 éve született – Feszl Frigyes építész, a magyar romantikus építészet legjelesebb alkotója lesz.

 

TÁRSASJÁTÉK-FOGLALKOZÁS

A Játszóházban társasozunk, de nem Monopolyval, hiszen társasozni ma már ennél jóval többet jelent.

 

JÖNNEK, MENNEK AZ ÉVSZAKOK

A gyerekeknek és családoknak muzsikáló Belvárosi Betyárok zenekar három nagylemezének legvidámabb dalait hozza el a Pesti Vigadóba. Az okos humorral megírt dalok és a reggae-ből, bluegrass-ből és bluesból táplálkozó zenék generációkon átívelő szórakozást nyújtanak azoknak, akik eljönnek a zenekar nyárváró koncertjére.

 

KÁRTYATARTÓ-KÉSZÍTŐ WORKSHOP

A kártyatartó-készítő workshop résztvevői deadstock bőrből (túlgyártás miatt megmaradt kisebb anyagvégek) készíthetnek maguknak vadonatúj MrCarterCo kiegészítőt. Az anyagokból kétféle kártyatartó elkészítésére van lehetőség, a számukra megfelelő színű maradék bőrből, amit a MrCarterCo tervezője, Szekeres Ákos már a műhelyében előkészített.

 

HASZNÁLTRUHA-ÚJRAHASZNOSÍTÓ WORKSHOP

Vetlényi Alma divattervező a fenntartható divat élvonalbeli képviselője, amit ennek megfelelő, időtálló designnal valósít meg saját divatmárkáján keresztül, etikusan előállított anyagok használatával és hulladékmentes gyártási folyamatokkal.

 

CSELLÓDUÓ KONCERT 

Hérics Csenge és Mády-Szabó Eszter gordonkaművésznők koncertje

 

MAGYAR TÁNCHÁZ

A Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes előadása

 

DRÁMAPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁS

Tudjátok-e, hogy ki építette a Pesti Vigadó gyönyörű épületét?  Egy igazán izgalmas, drámapedagógiai eszközökkel tarkított foglalkozást állítottunk össze Feszl Frigyes építész életének fontos állomásaiból, hogy játékosan derítsük ki, hogy ki volt ez a remek és roppant kreatív művész! Szeretsz nyomozni? Ha igen, tarts velünk!

 

MALEK ANDI SOULISTIC-MADÁRKA KONCERT

Malek Andi és Jáger Bandi koncertje 

 

ÉPÜLETTÖRTÉNETI SÉTÁK 

Barangolja be a romantikus épület gyönyörű belső tereit, ismerje meg több mint 150 éves történelmét és hagyja, hogy lenyűgözze a páratlan panoráma!

10:30 - 11:30 Épülettörténeti séta I. | Előzetes, online regisztrációt igényel

11:00 - 13:15 Városi séta Feszl Frigyes nyomában I. (külső helyszín) | Előzetes, online regisztrációt igényel 

11:30 - 12:30 Épülettörténeti séta II. | Előzetes, online regisztrációt igényel

13:30 - 14:30 Épülettörténeti séta III.  | Előzetes, online regisztrációt igényel

14:30 - 15:30 Épülettörténeti séta IV. (angol nyelvű vezetés) | Előzetes, online regisztrációt igényel

14:15 - 16:30 Városi séta Feszl Frigyes nyomában II. (külső helyszín) | Előzetes, online regisztrációt igényel

15:00 - 16:00 Épülettörténeti séta V.  | Előzetes, online regisztrációt igényel

15:30 - 16:30 Épülettörténeti séta VI. | Előzetes, online regisztrációt igényel

 

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.