Koncert 2023.04.02. 19:30
A Budapest Symphony Orchestra koncertje

Jegyárak

3.500 Ft, 1.500 Ft - diák, nyugdíjas

Tavaszi hangverseny

A Budapest Symphony Orchestra nemzetközi színtéren is elismert együttes, mely 1992-ben alakult legjobb hazai szimfonikus zenekarok tagjaiból. A zenekar számos filmzene felvételt, klasszikus- és popzenei albumot készített már, valamint rendszeres fellépője a hazai zenei életnek olyan helyszíneken, mint a Pesti Vigadó, a Zeneakadémia, a Müpa, vagy a BMC. Az együttest különleges muzikalitása és sokszínűsége teszi igazán egyedivé.  

A zenekar 2022-es évben induló koncertsorozatának következő állomása ez a koncert. Az est folyamán a valaha élt legjobb komponisták ­­közül Ludwig van Beethoven, Jean Sibelius és Antonin Dvorak művei csendülnek majd fel, mellettük pedig kortárs kanadai, francia és amerikai szerzők darabjai kapnak helyet a programban.

Az est karmestere az olasz-amerikai – jelenleg Bécsben élő - Anthony ARMORE.

Műsor:

Ludwig van BEETHOVEN – Fidelio - Nyitány, Op. 72

Franck DANSAERT – Három tanulmány zenekarra

Jean SIBELIUS – En saga, Op. 9

Gerald W. BRADEN – Vitorláshajók

---Szünet---

Antonin DVORAK – Szláv tánc No. 4 Op. 46

John ROBERTSON – 5. szimfónia

 

Szervező: Budapest Symphony Orchestra, Blue Danube Musikimpresario

***

A Budapest Symphony Orchestra koncertje előtt, 17:45-től Historic walk tour in English címmel Épülettörténeti sétát tartunk angol nyelven. Ha mindkét programra jegyet vásárol, akkor a vásárlás teljes összegéből 10% kedvezményt biztosítunk.

 

 

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről