Ismeretterjesztés 2023.03.22. 18:30
A közösség szerepe az életünkben

Jegyárak

Ingyenes, regisztrációhoz kötött

Bagdy Emőke előadása

Születetten társas lények vagyunk. A közösség létezési kulcsfogalom. Megjelöli azt a társas közeget, amelyben az ösztönlétből az Ember magaslatára, minőségi szintjére fejlődhetünk /szocializáció/. Én-Te viszony, diád a teremtő alapszerkezet /anya-gyermek; férfi-nő/.

„Mi” ketten együtt, az alapkapcsolat érzelmi erőtere.

„Mi” hárman együtt, a család nukleáris modellje.

„Mi” emberek együtt=együttesség, nem azonos a közösséggel.

Az előadásban kibontom azt a szerveződési utat, ami az együtt léttől, együttességtől a közösségig haladhat, mint közös célok, értékek, élmények, történések időben összeszövődő folyamata, a kötődés, összetartozás, szolidaritás kapcsolati hálózatában, szerepek szerint tagoló rendszerében, a belső kapcsolati erőrendszer működésében /dinamikájában/. Kiemelten foglalkozom az egzisztencia „beépített” konfliktusával: az autonómia és homonómia szükséglet libikókájával, az önállóság, valamint a kötődésben, szeretetben létezés egyidejű szükségletének problematikájával.

 

Bővebb információ: www.essentiaartis.hu

A rendezvényre regisztrálni ezen az oldalon keresztül lehetséges.

 

Szervező: MMA-MMKI

Helyszín

Déli terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Déli terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről