Koncert 2020.03.08. 19:30
A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Moné Hattori (hegedű) hangversenye

Jegyárak

8.000 Ft, 5.000 Ft

Nőnapi zenei csokor a Liszt Ferenc Kamarazenekartól.

Ezen a tavaszváró vasárnapon a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Moné Hattori hegedűművész – nagyszabású németországi közös turnéjuk előtt – Budapesten mutatnak be egy olyan zenei programot, amely igazi ajándék lehet a hölgyeknek és természetesen az őket kísérő uraknak is. A zeneirodalom legnagyobb alkotásai közé tartozó két Bach-versenyt, a bravúros Tartini-szonátát, a „Carmen” témáit a vonósokra áthangolva és a romantikus Dvořák-szerenádot a világhírű kamarazenekar és a varázslatos személyiségű fiatal japán előadó felejthetetlen élményként szeretné átadni a zeneszeretőknek. Olyan koncertre számíthatunk, amelyet Európa bármelyik híres hangversenyterme szívesen fogadna.


Műsor:

J. S. Bach: a-moll hegedűverseny, BWV 1041

J. S. Bach: 3. Brandenburgi verseny, BWV 1048

Tartini: g-moll „Ördögtrilla” szonáta – hegedűre és vonósokra

szünet

Waxman: Carmen-fantázia – átirat hegedűre és vonószenekarra

Dvořák: E-dúr szerenád, op. 22

Liszt Ferenc Kamarazenekar

Az együttes a koncert után pár nappal ünnepli megalakulásának 57. évfordulóját. A gazdag múlt a zenekart a legismertebb magyar zenei formációk közé emelte, és ennek a státusznak a megőrzését és erősítését tekinti céljának az együttes mostanra megújult formájában is. Tfirst Péter koncertmester vezetésével a decemberi Martha Argerich-csel közös európai turnéjuk után most egy háromhetes koncertsorozat előtt játszanak a szívüknek legkedvesebb magyar közönség előtt.

Moné Hattori

Ha új arcot, új művészt ismerünk meg, mindig értékelési kapaszkodókat keresünk, pedig a lényeget úgyis a színpadon tapasztaljuk meg. A japán tehetséget a kritika leginkább a fiatal Hilary Hahnhoz hasonlítja. A Magyarországon először fellépő szólista több hegedűversenyt nyert, a korosztályi kategóriákon is felül emelkedve mindig a legfiatalabbként. Hazájában a legkeresettebb szólisták közé tartozik, játszott már az Oszakai és a Tokiói Filharmonikusokkal és a híres NHK Szimfonikus Zenekarral, Paavo Jarvi vezényletével. Koncertezett már olyan zenésznagyságokkal mint Robin Ticciati és Vadim Repin. A most induló turné után a 2020-as Olimpiai Játékok alkalmából rendezett különleges koncert szólistájaként láthatjuk újra.

 

Szervező: Liszt Ferenc Kamarazenekar Alapítványa

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről