Ismeretterjesztés 2023.06.15.
A művészet ereje – kifejezés, alkotás, gyógyítás, kognitív és érzelmi fejlesztés

6. Művészetpedagógiai Konferencia – 6th ELTE Workshop for Arts Education 2023

Újra megrendezik a művészek, pedagógusok és kutatók találkozóját a dráma- tánc- és zenepedagógia, a vizuális nevelés, a gyermek- és ifjúsági kultúra területéről. Tudományos előadások, alkotói workshopok és művészeti bemutatók várják az új szakmai inspirációkra vágyókat június 14-én 14 órától a Magyar Képzőművészeti Egyetemen kiállításokkal és műteremlátogatásokkal, majd június 15-16-án a Pesti Vigadóban, magyar és angol nyelvű előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel. Június 14-én és 15-én este a zene, a tánc és a színészet mestereit láthatjuk.
 
Cél a művészettel nevelés, tanítás és gyógyítás új hazai és nemzetközi oktatási programjai, kutatási eredményei bemutatása és a szakmai kapcsolatok erősítése a magyar és külföldi szakemberek között.

A rendezvény szervezői: a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata, együttműködésben az Eötvös Loránd Tudományegyetem karaival: a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral, a Bölcsészettudományi Karral, a Pedagógiai és Pszichológiai Karral és a Tanító- és Óvóképző Karral.

Bővebb információk a rendezvény honlapján érhetőek el.

 

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.