Koncert 2020.04.14. 19:30
Accord Quartet

Jegyárak

2.500 Ft, 3.500 Ft

Budapesti Tavaszi Fesztivál / A 2001-ben alapított Accord Quartet sokszínű, sokféle műfajra és stílusra nyitott repertoárt alakított ki. 

Nemcsak a klasszikus kamarazenei repertoárban mozognak otthonosan, szívesen próbálják ki magukat akár a kísérleti opera, akár a könnyebb műfajok világában is. A nagyközönség a vonósnégyest mégis leginkább a modern zene iránti elkötelezettségéről ismeri, hiszen számos olyan művet mutattak be, melyeket kifejezetten az együttes számára komponáltak.

Műsor:

Beethoven: Esz-dúr (Hárfa) vonósnégyes, op. 74

Beethoven: a-moll vonósnégyes, op. 132

A vonósnégyes tagjai:

Mező Péter, Veér Csongor – hegedű

Kondor Péter – brácsa

Ölveti Mátyás – cselló

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon – Beethoven születésének 250. évfordulójára emlékezvén – klasszikus műsorral lépnek fel, ugyanakkor a műsorra tűzött két kvartett a maga idejében műfajhatárokat feszegető darabnak számított. E kompozíciók – az előadóknak éppúgy, mint a hallgatóságnak – ma is komoly kihívást jelentenek, de csakis egy igazán találékony előadás képes felmutatni e darabok konvenciókon túllépő jellegét és örök avantgárd vonásait.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről