Koncert 2021.11.29. 19:30
Advent hajnalán

Jegyárak

2500 Ft, 3500 Ft

A Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje

A Honvéd Férfikar adventi koncertjén férfikari különlegességek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig.
Egyházzenei összeállításunk, amely Várpalotától Szentesig és Székesfehérvártól Sárospatakig örvendett sikernek korábban, végre Budapesten is megszólal. Miként az adventi várakozás főszereplője Szűz Mária, úgy műsorunk visszatérő gondolata a Mária-imádság. Mosonyi Mihály, Ambrož Čopi, Jan Nieland, Franz Biebl és Szergej Rahmanyinov kompozícióiban Ave Maria, Magnificat és más unikális Mária-énekeket adunk elő.

A pandémia új utakat is nyitott számunkra, hiszen a közelmúltban több kamaraösszeállítással is gazdagodhatott repertoárunk. A Férfikar sokoldalúságát hivatott bemutatni az a válogatás, amelyben neves reneszánsz szerzők műveit kötöttük csokorba. Adventi koncertünk igazi különlegessége egyrészt Francis Poulenc: Assisi Szent Ferenc négy kis imája, amely fantasztikus érzékenységgel tárja elénk egy jellegzetes zenei világ és egy világot megindító lelkiség ötvözetét; másrészt a kortárs Randol Alan Bass: Gloriája, amellyel már a karácsonyi angyalkórust idézzük: -„Dicsőség a magasságban Istennek és békesség az embernek…!”

Szervező: Honvéd Férfikar

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről