Koncert 2020.11.17. 19:30
Bátori Éva operaénekes és Berecz Mihály zongoraművész hangversenye

Jegyárak

INGYENES

Elmarad!

Bartók-est

Műsor:

BARTÓK:

Op. 15

Három etűd, op. 18

Op. 16

Szabadban

Falun

Szünet nélkül

BÁTORI ÉVA énekművészi tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Wiener Staatsoper stúdiójában végezte. Nemzetközi bemutatkozása keretében elsőször Mozart operák szerepeiben állt színpadra. Ebben az időszakban a MDR német televízió teljes da Ponte ciklust rögzített közreműködésével. Pályáját Kölnben folytatta, ahol az olasz repertoárral bővült szerepköre a Pillangókisasszonytól Aidáig. Párhuzamosan debütált az Egyesült Államokban, Toscaként, amerikai vendégszerepléseit pedig egy csodálatos koncert koronázta a New yorki Avery Fischer Hallban. Többször járt Japánban. A kínai Pekingi Operát a bécsi Staatsoper Figaro házassága című Mozart-produkcióval nyitották meg, amelyben a Grófné szerepét énekelte óriási sikerrel. Több fesztiválnak is visszatérő vendégeként szerepelt, mint például a Bregenzi Ünnepi Játékokon. Hazatérve Magyarországra, Richard Strauss operái és a szláv repertoár várta. Legendás előadásoknak volt szereplője, úgy mint a Vidnyánszky Jenufája, Marton Évával, vagy Kovalik Balázs Elektrája. Az elmúlt években az operairodalom kuriózumaiban volt elsősorban látható például Prokofjev: Tüzes angyal vagy Reimann: Lear című operájában. Gyönyörű koncertek fűződnek nevéhez, mint Liszt: Szent Erzsébet legendája Kocsis Zoltánnal, vagy Richard Strauss: Négy utolsó ének a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. Szívügye a kortárs magyar zeneirodalom interpretálása, az elsők között nevezik meg e repertoár hiteles előadójaként. A dalirodalom avatott előadójaként visszatérő vendége a Magyar Rádió Márvány termének és más hangversenytermeknek is. Elsősorban a későromantika és a XX.század dalainak interpretátoraként szokott koncertpódiumra állni.

BERECZ MIHÁLY 1997-ben Budapesten született. Hét évesen hegedül, két évvel később kezdett zongorázni Major Edit tanárnőnél. Jelenleg a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója, Kőrösiné Belák Erzsébet növendéke. Számos rangos zongoraverseny díjazottja. Olyan zenei nagyságok követték fejlődését, mint Kocsis Zoltán, Wagner Rita vagy Vásáry Tamás. 2013. május 30-án mutatkozott be Művészetek Palotájában, ahol Kocsis Zoltán vezényletével szólaltatta meg Ravel G-dúr zongoraversenyét. Olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Kocsis Zoltán, Vásáry Tamás, Vashegyi György, Záborszky Kálmán, Ménesi Gergely vagy Gál Tamás. Vendége volt többek között a Zuglói Filharmóniának, a Miskolci Szimfonikusoknak, a Kassai Állami Hangversenyzenekarnak, a Concerto Budapestnek, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának és a Nemzeti Filharmonikusoknak is. Fellépett a Zeneakadémia Nagytermében, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, a Magyar Állami Operaházban, a Pozsonyi Állami Filharmónia Nagytermében, valamint a Berliner Konzerthausban, ahol egy rangos nemzetközi fesztivál keretében szólaltatta meg Liszt Ferenc Magyar fantáziáját. Meghívott vendége volt az Operaházban megrendezett Faust-bálnak is, ahol szólókoncertet adott. Tudását Némethy Attila, Csalog Gábor, Kelemen Barnabás, Kemenes András, Malcolm Bilson, Ian Fountain, Hamish Milne és Michail Markov mesterkurzusain bővítette. Repertoárja rendkívül széles: Bachtól kezdve kortárs zeneszerzők műveiig terjed. Több zenekritikus is elismerően nyilatkozott kifinomult, stílus- és kottahű, ugyanakkor felszabadult, energikus interpretációiról.

Szervező: MMA Zeneművészeti Tagozat

REGISZTRÁCIÓ OKTÓBER 16-ÁTÓL!

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről