Teátrum 2018.03.27. 20:15
Bernstein centenárium - Három Balett

Jegyárak

4.000 Ft

A Royal Ballet Leonard Bernstein születésének századik évfordulójára emlékezik Bernstein-kompozíciókból álló estjével, melynek koreográfusai Wayne McGregor, Liam Scarlett és Christopher Wheeldon

Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból!

Koreográfia: Wayne McGregor, Liam Scarlett, Christopher Wheeldon
Zene: Leonard Bernstein

Leonard Bernstein az egyik első amerikai klasszikus zeneszerző, aki a nagyközönség és a kritikusok elismerését is kivívta. Forrásai sokfélék: a dzsessztől a modernizmuson át, a zsidó zenei hagyományokon át a Broadway musicalekig. Sok Bernstein szerzeményre remekül lehet táncolni is! Jerome Robbinsszal tartósan együtt dolgozott, együtt szerezték a Fancy Free és a West Side Story zenéjét.


Hogy a zeneszerző születésének 100. évfordulójáról megemlékezzünk, a The Royal Ballet most egy estére összehívott három koreográfust ‒ akik korábban már koreografáltak Bernstein művet ‒, hogy a mester zenéjének sokoldalúságát és táncolhatóságát bizonyítsák. A program két világpremiert tartalmaz. Az egyik alkotója Wayne McGregor rezidens koreográfus; a másiké Christopher Wheeldon művészeti vezető. Mindketten először merülnek bele ennyire a Bernstein életműbe. A program csúcspontját Liam Scarlett rezidens művész első felújítása, a 2014-ben koreografált A nyugtalanság kora alkotja, mely Bernstein létösszegző Második szimfóniájára született. Mind a szimfóniát, mind a belőle született balettet W.H. Auden mesteri modernista költeménye inspirálta, mely a II. világháborút követő kiábrándultság és bizonytalanság légkörét ellenpontozta.

Jegyár: 4.000 Ft

Felhívjuk nézőink szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítjük!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az előadásra késve érkező vendégeinket csak a szünetekben tudjuk beengedni!


SOROZAT-JEGY

Amennyiben minimum 7 különböző Royal Opera House vetítésre vált jegyet, 20% kedvezményben részesül.

A kedvezmény kizárólag  Jegypénztárunkban vehető igénybe!

Jegypénztár: +36 (1) 328-3340

Közönségszervezés: kozonsegszervezes@vigado.hu

A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről