Idegenvezetés 2020.09.19. 10:00
Budapest100 x Kulturális Örökség Napjai

Jegyárak

INGYENES

Csak ezen a napon ingyenes látogatható az épület!

Az idei évben, rendhagyó módon, a Kulturális Örökség Napjai rendezvény szervezőinek és a Budapest 100 önkénteseinek köszönhetően, azonos hétvégén indulnak bemutatni a város szépségét és rejtett titkait a közönségnek.

A Pesti Vigadó erre a különleges alkalomra szélesre tárja kapuit, és díjtalan belépést biztosít a városépítészet, egészen pontosan a Pesti Vigadó romantikus épülete iránt érdeklődő felnőtteknek és gyermekeknek. 2020. szeptember 19-én, szombaton ingyenes sétálójeggyel tekinthetik meg az Előcsarnokot, a Foyert, a Díszlépcsőházat, a II. emeleti Dísztermet, majd a VI. emeleti Panoráma teraszon pihenhetnek meg, miközben egy újabb aspektusból láthatják a várost és az impozáns budai oldalt.

Történeti kiegészítésként szolgálnak az épületben kihelyezett QR kódok, melyek mobiltelefonos applikációkon keresztül leolvasva információt nyújtanak a Házat, Budapestet és Magyarországot is érintő történelmi eseményekről; továbbá a VI. emeleti történeti kiállítás - a „Pesti Vigadó Idővonal” - is ezt kívánja bemutatni kihelyezett képek, tervrajzok, metszetek, fotók és leírások által. A kiállítást követően, Kiosk nyújt segítséget abban, hogy játékos teszttel ellenőrizzék a látogatók a megszerzett tudásukat.

További információk:

A Kulturális Örökség Napjai web- és Facebook oldalán.

A Budapest100 web- és Facebook oldalán, továbbá eseményében.

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.