Teátrum 2022.03.07. 19:30
Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este

Jegyárak

2.500 Ft

A Békéscsabai Jókai Színház előadása

SZÓ • SZÍN • JÁTÉK

Egy pad, egy kert, valahol a háttérben egy ház, benne a családtagok, akiknek csak a hangját halljuk. A padon egy lány, mellette egy fiú, köztük egy egyre erősödő kapcsolat. A szórakoztató olasz színpadi játék két fiatal fordulatos, olykor hatalmas érzelmi hullámokat keltő szerelmi története. Az egyetlen nap alatt játszódó történetben hőseink a megismerkedéstől egészen az eljegyzésig jutnak, ám közben a párkapcsolatok minden stációját bejárják; egymáshoz simulástól az ádáz veszekedésig, feltétel nélküli szerelemtől az önző, a másikat rabul ejtő ragaszkodásig. Voltaképpen nem történik más, mint hogy két ember tipikus élethelyzetekben lavírozik egymás felé. Olyan… életszagú az egész. A mű a férfi-nő kapcsolat szeszélyességét kívánja ábrázolni, s közben megmutatja ennek azt az oldalát is, amelyről kevesen szeretnek beszélni, pedig csakis úgy lehet valami őszinte, ha a helyzet fonákját is láttatni engedi. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e huszonnégy óra alatt halálosan szerelembe esni?

Az első perctől az utolsóig ismerős történetet látunk megelevenedni a színen. Mondhatnánk, hogy talán kissé unalomig ismételtet, de hazudnánk magunknak. Mert igenis, vannak olyan dolgok, amiket érdemes újra és újra megvizsgálni. A szerelem ilyen. Egyszerre csodálatosan – és félelmetesen ismerős történet!

A darab rendezőjével, Tege Antallal Kalmár András beszélgetett a Kultúrpart Trend FM 94.2-n futó műsorában:

Szereplők:

Anna: FÖLDESI Ágnes

Mario: CZITOR Attila

 

Alkotótársak:

Rendezte: TEGE Antal

Fordította: BÁLINT Lajos

Díszlettervező: EGYED Zoltán

Jelmez, súgó és rendezőasszisztens: KISS Kata

A háromfelvonásos darab szünet nélkül 70 perc.

 

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

***

A SZÓ • SZÍN • JÁTÉK sorozat 2022. tavaszi évadának további előadásai:

2022. február 07., 19:30 - Bakaruhában - A Szolnoki Szigligeti Színház előadása

2022. április 26., 19:30 - Nagy Gáspár: Öröknyár - Versszínházi előadás Nagy Gáspár verseiből és megfigyelési aktáiból

2022. május 16., 19:30 - A gyertya könnye  - In memoriam Sütő András

***

Rádiós interjú Oberfrank Pál művészeti vezetővel, Jászai Mari-díjas színművésszela Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjával a Trend FM műsorán.

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről