Teátrum 2023.04.23. 17:30
Darvasi László: Karády zárkája

Jegyárak

3.500 Ft

Zenés monodráma - A Gyulai Várszínház előadása

SZÓ • SZÍN • JÁTÉK

Karády Katalint a titokzatos, az ünnepelt, a rajongott, az áhított dívát ezúttal a Gestapo 525-ös számú cellájában látjuk és halljuk (még énekelni is!). Pedig ez egy „olyan produkció, /sztárprodukció, / világpremier, / egyedi és megismételhetetlen produkció, / melyet senki sem láthat a két szemével”.

Miközben mennyire szeretnénk tudni „hogyan kell titokzatosnak lenni, / hogyan kell izgatónak lenni, / rejtélyesnek, bestiának, jégkirálynőnek, szivárványnak… /huhh…!” Hogyan lesz a szenvedéstörténetből megváltástörténet?

Darvasi László, korunk egyik legkiválóbb magyar próza és drámaírója, költői szépségű szövegében Karády Katalin (Bartha Boróka) élete szerepét alakítja szívfájdító módon, hogy visszataláljon „az igazsághoz, / a normális, nappali fényhez, / a szabad levegőhöz, / a szélhez…”

 

Az előadás hossza: 60 perc (szünet nélkül)

 

Szereplők: 

Karády Katalin | BARTHA Boróka színművész

Zongorista | HORVÁTH Zoltán

 

Díszlet, jelmez: MÁRTON Erika

Rendező: BÉRES László

 

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

***

Karády Katalint megszemélyesítő Bartha Borókával, Kalmár András beszélgetett a Kultúrpart Trend FM 94.2-n hallható műsorában.

***

A SZÓ • SZÍN • JÁTÉK sorozat 2023. tavaszi évadának további előadása:

2023. március 5., 17:30 - A.P. Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel?

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről