Koncert 2020.10.22. 19:30
DuMa koncert | Dubrovay-Madarász szerzői est

A Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertje 

Az est műsorán a kortárs zenei élet két meghatározó hazai személyiségének alkotásai szerepelnek. Dubrovay László zeneszerző egyebek mellett a Kossuth-díj, az Erkel Ferenc-díj és a Bartók–Pásztory-díj birtokosa, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Életművével jelentős részben a magyar nemzeti hagyományok folytatója. Műsorunkon Hangszín-szimfóniája és III. zongoraversenye szerepel, utóbbi Fülei Balázs zongoraművész tolmácsolásában.

Madarász Iván zeneszerzőként a Kossuth-díj, az Erkel Ferenc-díj, a Bartók–Pásztory-díj és a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjének birtokosa. A hagyományok szerepe mellett életművén mintegy vezérfonalként halad végig a kísérletezés szelleme, ami a 2016-ban átvett Kossuth-díj kapcsán is megfogalmazást nyert. Hangversenyünk műsorán a Concerto Fla címet viselő fuvolaverseny szerepel, Illés Eszter Artisjus-díjas fuvolaművész szólójával. Estünket Madarász Iván stílusvilágában többfajta zenei területre kitekintő, RAP-petíció játékos címet viselő kompozíciója zárja.

Műsor:

Dubrovay: 3. zongoraverseny

Madarász: Concerto FLA

szünet

Madarász: 2. zongoraverseny

Dubrovay: Hangszín szimfónia

 

Miskolci Szimfonikus Zenekar 

Fuvola: Illés Eszter

Zongora: Fülei Balázs, Fejes Krisztina

Vezényel: Antal Mátyás


Szervező: Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről