Kiállítás 2020.08.28. - 2020.09.13.
Egyszerre minden

Jegyárak

500 Ft

Anton Molnár kiállítása

Az 1957-ben Budapesten született, 1988 óta Franciaországban élő Anton Molnár figurális festő, de stílusa inkább csak eszköz, hogy tágabb mondanivalókat feszegessen. A tér és az idő mezsgyéjén kalandozik, az életünkről beszél. Alkotásai, mint útinaplók, melyekben a tartalom sokszor áttételesen vagy rejtve keresendő. Klasszikus technikával dolgozik, amelyet a flamand és olasz reneszánsz mesterek fejlesztettek ki. A festményein sokszor szerepel kalligráfia és pop art elem, érezni a filmezés összetettségét, a ritmus váltását, a montázst.

Utazunk a világ és művészet különböző területein.

A tárlat címe Egyszerre minden, mert Budapestre komplex anyaggal érkezik a művész. Kedvenc témái mellett, láthatjuk korai gyermekkori alkotásait és iskolai tanulmányrajzait is; amelyek mellett mostani munkák, csendéletek, portrék, street-art munkák és kísérletek színesítik a gazdag kiállítást, mely betekintést nyújt Anton Molnár összetett és humanista világába.

Életrajz:

Molnár Antal 1957-ben született Budapesten, a Képző és Iparművészeti Szakközépiskola után, a Képzőművészeti Akadémián kapott diplomát 1983-ban. 1988 óta Franciaországban él és dolgozik. Szerte a világban bemutatkozott már kiállításaival: Párizs London, Genf, Velence, New York, Miami, Los Angeles, Tokió, Szingapur, Hong Kong, Peking és Shanghai rendszeres színhelyei tárlatainak.

Szervező: Anton Molnár

Kurátor: ROCKENBAUER Zoltán, PhD, Kurátor, Műcsarnok - Kunsthalle

A kiállítás 2020. augusztus 28. és szeptember 13. között látogatható.

További információ: www.antonmolnar.com

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe.

Helyszín

Vigadó Galéria VI. emeleti kiállítóterem A 260 m2-es kiállítótér az épület korábban kihasználatlan padlásának terében, a 2014-es felújítás során született meg. bővebben a helyszínről