Koncert 2022.05.27. 19:30
Enharmónia

Jegyárak

2.500 Ft, 3.500 Ft

Elmarad!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a 2022. május 27-i ENHARMÓNIA című koncertünket technikai okok miatt lemondani kényszerülünk.

A megvásárolt jegyek a vásárlás helyén visszaválthatók.
Az online formában megvásárolt jegyeket a jegy.hu rendszere automatikusan visszaváltja, az összeget pedig visszautalja arra a bankszámlára, amelyről a kifizetés megtörtént. Így ezzel további teendő nincsen.
A bérletben megvásárolt jegyek értékét arányosan visszatérítjük.

A visszafizetés pénzügyi teljesítése a jövő hét első napjaiban megkezdődik.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Honvéd Férfikar

***

Sibelius/Alfvén/Poulenc – modern romantika férfikarra

Enharmónia ‑ mikor ugyanazt a zenei hangot különféle módon értelmezzük, és ennek függvényében például disz-nek vagy esz-nek nevezzük. Ez a fajta komplex látásmód a Honvéd Férfikar „Enharmónia” koncertjén nem egyes hangokra, hanem zeneszerzők hangjára értendő ‑ egy időben, de különböző földrajzi területen alkotó komponisták műveire.

A 19-20. század fordulójának kórusműveit hajlamosak vagyunk Kodály vegyeskaraival azonosítani. Ezen az estén nem így lesz: A kórus a Honvéd Férfikar, melyet – újabb párhuzam – a Magyar Rádió Énekkarának karnagya, Pad Zoltán vezényel, a három szerző pedig francia, svéd és finn, egyszerre romantikusok és modernek, egyszerre szakrálisak és világiak.

A hídformában szerkesztett műsort a korabeli híres kritika szerint „félig kurafi, félig szerzetes” Poulenc művei keretezik, két csokorban hallhatjuk a nemzeti romantikus, svéd Hugo Alfvén darabjait, a középpontban pedig a finn Sibelius férfikari művei állnak. Ajánljuk mindenkinek ezt a hangversenyt, aki szereti a különlegest, a távolit és a határon lévőt, mely mindig értő befogadót kíván.

 

Szervező: Honvéd Férfikar

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről