Ismeretterjesztés 2022.06.28. 16:00
Építészeti OSSKÁR-DÍJ

Jegyárak

Ingyenes, regisztrációhoz kötött

Ünnepélyes Díjátadó

Osskó Judit Ybl és Príma-Primissima-díjas építész férjével, Tokár György Ybl és Príma díjas építésszel díjat kívántak alapítani, amelyet kettőjük nevének összekapcsolásával Építészeti OSSKÁR-DÍJ-ra kereszteltek. Osskó Judit és az Országos Főépítészi Kollégium 2022-ben ismét meghirdette a díj pályázatát.

Olyan új építészeti alkotásokat, együtteseket kívánnak díjazni, amelyek illeszkednek a település, a táj szelleméhez, rendezik a meglévő természeti és épített környezetet, s amelyekben a vezető szerepet a humánum, a harmónia és a minőség képviseli. A díj odaítélésének talán legfontosabb szempontja, hogy az új létesítmény szerves része legyen az adott település táji és épített miliőjének.

A pályázatra idén áprilisban 22 pályamű érkezett be, a díjazottakat 7 tagú, elismert építészekből álló bíráló bizottság választja ki. Minden díj annyit ér, amennyit a díjazott művek minősége és általános elfogadottsága visszaigazol. A szakmai értékítélet sokszor igen távol áll a „laikus” közönségétől, holott a látvány - s benne az építészeti is - köztulajdon, és így üdvös volna, ha az olyan tradicionális értékek, mint a harmónia, az arányosság és a szépség ismét polgárjogot nyernének korunk szikárabb építőművészetében is.

Mindannyian örülünk, hogy idén ismét átadhatjuk a díjat.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

Helyszín

Déli terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Déli terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről