Koncert 2023.05.06. 10:30
Épülettörténeti sétákhoz kapcsolódó mini koncertek

Jegyárak

Ingyenes

Hangszerelem

Rácz Aladár Zeneiskola előadása Tóthné Horváth Alexandra, Tomhauser Noémi és Kovács Zsolt zenepedagógusok együtteseinek bemutatkozása.

Fellépő együttesek:

Harmónia Csellóegyüttes

A Harmónia Csellóegyüttes közel 30 éve alakult meg, Tomhauser Noémi alapításával. Az együttes tagjai a XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskola jelenlegi és volt növendékeiből áll. Repertoárunk a reneszánsz daraboktól napjaink kedvelt filmzenéi-ig, tartalmazza még a zeneirodalom és a magyar népzene legismertebb műveit. Magával ragadó és könnyed kikapcsolódást egyaránt nyújt a fiatal zenészekből álló együttes.

Harmónia Kamaraegyüttes

A Harmónia Kamaraegyüttes 2022 októberében alakult meg Tomhauser Noémi csellista növendékeiből, és később más hangszeres növendékekkel is kibővült. A több mint 30 évig működő – a tanárnő által létrehozott, és vezetett -, és 2022 szeptemberében Tóthné Horváth Alexandra tanárnőnek átadott Harmónia Csellóegyüttes mintájára, kisebb formációként alakult meg. Műsorukban Tomhauser Noémi tanárnő saját szerzeményei, a növendékek kedvenc slágereinek feldolgozása szerepel, illetve a kerületi rendezvények igényeihez illesztett művek kerülnek előadásra.

A Dolce Consort Budapest Furulyaegyüttes

A Dolce Consort Budapest Furulyaegyüttes 1998 februárjában alakult meg, így idén 25. születésnapunkat ünnepelhettük. Együttesünk tagjai a Budapest XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskola AMI jelenlegi és volt növendékeiből, valamint barátainkból áll. Repertoárunkban reneszánsz, barokk, klasszikus muzsika és XX. századi "sláger"feldolgozások szerepelnek. 

***

IDŐPONTOK: 

11:10-11:25

mini koncert - Harmónia Csellóegyüttes

11:40-11:55

mini koncert - Harmónia Csellóegyüttes

12:10-12:25

mini koncert - Harmónia Kamaraegyüttes

14:40-14:55

mini koncert - Dolce Consort BP Furulyaegyüttes

15:10-15:25

mini koncert - Dolce Consort BP Furulyaegyüttes

16:30-16:45

mini koncert - Dolce Consort BP Furulyaegyüttes

 

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

***

A Pesti Vigadó épülete a X. Nyitott Ház alkalmából egész nap ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogatható, termei és kiállításai térítésmentesen tekinthetőek meg. INGYENES programok egész napon át!

***

X. NYITOTT HÁZ | 2023. MÁJUS 6-ÁN!

Helyszín

Makovecz terem A Pesti Vigadó IV. emeletén található Makovecz terem kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák számára ideális választás. bővebben a helyszínről