Kiállítás 2022.12.09. - 2023.02.19.
Fiber Art & Fine Art

Jegyárak

1.000 Ft

Elemi szál a képzőművészetben

Łódź-i Strzemiński Képzőművészeti Akadémia Design Intézetének Textil és Print Karának oktatói és növendékei mutatkoznak be 2022. december 9-től a Pesti Vigadó földszinti kiállítótermében.

A Łódź-i Egyetem Képző- és Iparművészeti kortárs bemutatóhelye, a KOBRO galéria látta vendégül 2018 tavaszán Magyarország legnagyobb textilgyűjteményét őrző Szombathelyi Képtár anyagából válogatott 50 év – 50 műalkotás című tárlatot. Most cserekiállítás formájában alkothat képet a hazai közönség a lengyelországi kortárs művészetnek az elemi szálak struktúrateremtő, kompozíciós eljárásai köré szerveződő legújabb tendenciáiról.

A kiállítás bemutat hagyományos iparművészeti kézműves eljárásokkal és technikákkal készített alkotások mellett, autonóm experimentális műveket is, a műfajhatárok feloldódásának nemzetközi tendenciáihoz illeszkedve. A generációk közötti szemléletváltás és technológiai differenciálódás sokszínűségét szemléltetik az iparművészet és a képzőművészet folytonos egymásra hatásának textilművészeti, szobrászati és digitális eredményei.

A kiállítás kurátora: Kelecsényi Csilla, Ferenczy Noémi-díjas textil-és képzőművész, az MMA rendes tagja

Kiemelt kép - Marlena Wiśniewska: A szem észlelése, (egyéni technika, hímzés, pamut, poliészter cérna,16 kerek tárgy, átmérő: 16 cm, 2019)

***

Kísérőrendezvény:

2023.02.16. 17:00 - Kurátori tárlatvezetés - Finisszázs

***

A kiállítás kurátorával, Kelecsényi Csilla Ferenczy Noémi-díjas textil-és képzőművésszel, az MMA rendes tagjával Kalmár András beszélgetett a Kultúrpart Trend FM-en hallható adásában.

***

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy 2023. február 11-től a Pesti Vigadó kiállításai szerdától vasárnapig, 10 és 17 óra között tekinthetőek meg.

Helyszín

Vigadó Galéria - Földszint A Pesti Vigadó földszinti kiállítótere a Vigadó Galéria eredeti otthona. bővebben a helyszínről