Tánc 2018.05.05. 14:00
Görög Táncház | Helidonaki Tánccsoport & Mydros

Jegyárak

Díjtalan belépés!
Nincs regisztráció

7. Nyitott Ház | Fesztivál - A "HELIDONAKI" tánccsoport célja, hogy a részvevők megismerjék más népek kultúráját, melynek kapcsán fejlesztik kulturális ismereteiket és baráti kapcsolataikat Európa más országainak fiataljaival. Repertoárjukban Görögország egész területéről megtalálhatók népi táncok, melyeket a tájegységnek megfelelő népviseletben adnak elő. A Mydros zenekarral körutazást tehetünk Görögország zenei műfajai között - görög városi és népzene, a környező Balkán országok legszebb dalaival fűszerve.

HELIDONAKI TÁNCEGYÜTTES

A "HELIDONAKI" Görög Hagyományőrző Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttes 1996. márciusában alakult. Az elmúlt 22 év során az együttesnek közel 200 görög származású gyermek és fiatal volt tagja.

Céljuk elsősorban megismertetni a Magyarországon élő görög gyerekekkel szüleik, nagyszüleik hazájának kultúráját, folklórját. Ezen túl fontosnak tartják, hogy közösségük fiatal tagjai a különböző nemzetiségi és nemzetközi fesztiválokon megismerjék más népek kultúráját is, melynek kapcsán fejlesztik kulturális ismereteiket és baráti kapcsolataikat Európa más országainak fiataljaival.

Repertoárjukban Görögország egész területéről megtalálhatók a görög népi táncok, melyeket a tájegységnek megfelelő népviseletben adnak elő.

Műsorukkal több elismerést is kaptak külföldön és Magyarországon egyaránt. Ezek közül kiemelendő a Magyar Művelődési Intézet Pro Cultura Minoritatae nemzetiségi kulturális díja, amelyet 10 éves jubileumuk alkalmából tevékenységük elismeréseként vehettek át.

MYDROS ZENEKAR

A Mydros zenekar 2001 óta szólaltatja meg a legszebb görög és balkán dalokat táncházakban, éttermekben, szórakozóhelyeken, zenei fesztiválokon. Eddigi, több mint 1140 fellépésükön nem csak szakmai elismerést és jó referenciákat, hanem egy fantasztikus törzsközönséget is szereztek, amelyre nagyon büszkék. Nagyon fontosnak tartják, hogy minden alkalommal pontosan, elegánsan, kitűnő minőségű és állapotú hangszerekkel, tökéletesen tiszta hangzással, és folyamatosan bővülő, színes repertoárral állnak közönségük elé.

Körutazás Görögország zenei műfajai között - görög városi és népzene, és a környező Balkán országok legszebb dalaival fűszerve.

***

7. NYITOTT HÁZ  |  FESZTIVÁL MÁJUS 5-ÉN!

Helyszín

Déli terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Déli terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről