Koncert 2023.03.11. 18:00
Gyöngykoszorúk

Jegyárak

Ingyenes, regisztrációhoz kötött

Megzenésített klasszikus versek Újhelyi Kinga és zenészbarátai előadásában

A koncert során Újhelyi Kinga Jászai-díjas színművésznő – zenész barátai társaságában – általa megzenésített magyar klasszikus költészeti csemegéket ad elő zongora, cselló, hegedű, akusztikus gitár, cajón és harmonika kíséretében.

Felcsendülnek többek között József Attila Óda című versének, Pilinszky János Apokrif című versének, Kosztolányi Dezső Halotti beszéd című versének sorai, de hallható lesz különleges zenei köntösben első nyelvemlékünk, az Ómagyar Mária-siralom is. „Hiszem és vallom, hogy a zene és a költészet erős szimbiózisban formálódó, egymást inspiráló, élő szövet. Szeretném, hogy költészetünk ne csupán olvasott vagy felolvasott formában, hanem dalban elhangzó anyagként is eljusson és megtalálja közönségét, minőségi zenei köntösben”− vallott a Gyöngykoszorú című koncert inspirációjáról a színésznő. A dalokat Dargó Gergely hangszerelte. Az ő kiemelkedő szakmai tudása és zenei érzékenysége mellé társult Szabó Krisztián gitárművész, Albert Szilárd hegedűművész, valamint Pusker János kiváló csellista hangszeres kísérete. A produkció a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjprogramja keretében valósult meg.

 

Bővebb információ: www.essentiaartis.hu

A rendezvényre regisztrálni ezen az oldalon keresztül lehetséges.

 

Szervező: MMA-MMKI

Helyszín

Vigadó Galéria VI. emeleti többcélú kiállítóterem A terem az épület korábbi tetőterében, a Díszterem felett, a 2014-es felújítás során került kialakításra. bővebben a helyszínről