Koncert 2019.11.27. 18:00
Egy asszony két vétkecskéje

Jegyárak

INGYENES

Kóka Rozália előadóestje: koncert és kamarakiállítás, bukovinai székely, gyimesi és moldvai népi szerelmes történetek.

I. HAZATÉRÉS BUKOVINÁBÓL,1941.

A Dr. Bognóczky Géza, andrásfalvi református tiszteletes képeiből rendezett fotókiállítás a bukovinai székelyek Bácskába való kitelepítésének drámai útját idézi fel a szülőföldtől az „édeshazáig.” 

A kiállítás helyszíne: IV. emeleti Foyer

„A kiállítás képein a Bukovinától való elbúcsúzás megrázó pillanatai. Mintha kálváriák tobzódó stációképeit látnánk. Fényképbe zárt fájdalmakat. És a pillanat örökkévalóságát.”

Péter László grafikusművész

II. EGY ASSZONY KÉT VÉTKECSKÉJE

„Ha nincsen társad, vagy szeretetlen társval kell élj, olyan, mintha örökké homályban vónál, de ha van kit szeress s tégedet es szeretnek, magad virág vagy s örökké süt reád a nap.”

Kóka Rozália

Kóka Rozália, a Népművészet Mestere bukovinai székely, gyimesi és moldvai csángó népi szerelmes történetekből szerkesztett műsorában a szerelem „arcait” vonultatja fel a fergetegesen vidámtól a tragikusig.  Közreműködnek az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör, a Virággyöngy Moldvai Csángó Kisegyüttes, a Tarsoly Együttes, Fábián Éva, Gulyás Ferenc és Sebestyén István, Jakab Tamás, Kertész Hanga, Józsa Tamás, Marosi Gerda.

A kiállítást megnyitja és műsort bevezeti Juhász Judit, az MMA szóvivője.

Szervező: MMA Népművészeti Tagozat

REGISZTRÁCIÓ OKTÓBER 25-ÉTŐL!

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről