Koncert 2020.06.21. 19:30
Hommage á Paganini

Jegyárak

3.000 Ft, 4.000 Ft

Ünnepi nagykoncert a szerző halálának 180. évfordulójára.

Vida Mónika Ruth az est során Niccolò Paganini előtt tiszteleg a szerző halálának 180. évfordulójára összeállított rendhagyó koncertműsorral. 

Műsor:

Witold Lutoslawski: Paganini-variációk zongorára és zenekarra

Johannes Brahms: Paganini-variációk op. 35.

szünet

Marc-André Hamelin: Variációk egy Paganini-témára

Rahmanyinov: Rapszódia egy Paganini-témára, op. 43.


Közreműködik:

Vida Mónika Ruth zongoraművész

A Budafoki Dohnányi Zenekar

Vezényel: Hollerung Gábor

Vida Mónika Ruth zongoraművész gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban és több ázsiai országban is. Országos és nemzetközi sikereit követően mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában, röviddel ezt követően Kínában debütált a shanghaji világkiállításon. Azóta többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora, orgona és kamarazene versenyeknek. Legutóbb az V. Coimbra Zongora Világtalálkozón 2020 februárjában állhatott dobogóra és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért. Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián, majd 2019 őszén Balázs János és Falvai Katalin útmutatásával megkezdte zongora előadóművész mesterképzését is ugyanott. Első nagy hangversenysorozata, a “Sem emlék, sem varázslat” is szintén 2019 szeptemberében indult útnak a Pesti Vigadóban.

Szervező: StanD in AVE Music Management Agency

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről