Koncert 2020.01.22. 19:00
Jövel, légy vélünk Úr Isten

Jegyárak

INGYENES

Magyar himnuszok és népénekek

Ünnepi koncert A magyar kultúra napja alkalmából.

„A népnél a vallásnak a puszta léthez tapadó funkciója alapvetőbb volt bármely más társadalmi rétegnél. A paraszti életben a vallás személyes erőinek befolyásoló tevékenysége nélkül elképzelhetetlen volt a természet rendjének, benne az emberi életnek fönntartása, a gazdálkodás, a földmívelés, az állattartás, a halászat eredményessége. Őseink tudták, miért bástyázzák körül magukat szentjeik seregével. … akik nemcsak a határban „vigyázkodtak”, hanem fönt az égi központban is. E látásmód szerint – úgy tetszik – Krisztusra nagyobb szükség van itt a földön, mint az égi világban, ahol akkor lesz sok dolga, ha majd az utolsó ítéletkor rendezni kell a lelkeket."

Erdélyi Zsuzsanna

Nemzeti imádságunk, Himnuszunk születésnapján, a magyar kultúra napján a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának szervezésében ünnepi koncertre kerül sor. A koncerten olyan himnuszok, egyházi énekek és népénekek szólalnak meg, amelyek kifejezik egy-egy közösség összetartó erejét, magyar nemzetünk önazonosságát. A jövendőbe vetett bizodalmunkat erősítik ezek az énekek. Kérések és párbeszédek Istennel, fohászok és dicséretek szent királyainkhoz.

Előadják a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának akadémikusai, valamint az Óbudai Népzenei Iskola tanárai és növendékei.

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozat

REGISZTRÁCIÓ DECEMBER 20-ÁTÓL!

További információ

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről