Ismeretterjesztés 2023.06.24. 14:00
Kalandozás a színházi látványtervezés világába

Jegyárak

8000 Ft/fő

ELMARAD!

Kollázskészítés, színházi díszlet- és jelmeztervező vezetésével a Látványtér – 15 év című kiállításon

Várjuk a jelentkezőket a Látványtér – 15 év című kiállításunkhoz kapcsolódó kísérőprogramunkra.

A rendezvény során a látogató egy szakember segítségével maga is megtapasztalhatja a díszlet- és jelmeztervezéshez kapcsolódó kreatív folyamatokat. A kiállítás inspiratív környezetként hat a résztvevőkre, akik a saját benyomásaikat, érzéseiket, élményeiket fejezhetik ki az alkotás által. Akik betekintést nyernek a kreatív alkotói folyamatokba, új szemmel nézhetnek majd vissza a kiállításra. Az alkotói szemszög és hozzáállás megtapasztalása felejthetetlen élményt nyújt.

Látványtér – 15 év című kiállítás az elmúlt tizenöt évben bemutatott színdarabok jelmezeit, díszleteit, látványterveit bemutató tárlat. A Színházi Olimpia keretében megvalósuló kiállítás szervezői nyílt felhívással a teljes szakmát megszólították: a jelentkező tervezők maguk választották ki legkedvesebb produkcióikat az elmúlt 15 évből. A nagyközönség számára egyedülálló alkalom és igazi, elmélyülésre okot adó kulisszák mögötti élmény testközelből, „szemmagasságban” találkozni ezekkel a munkákkal.

Programot vezeti: Juhos-Kiss Csenge, képzőművész, (Magyar Képzőművészeti Egyetem, látványtervező művész, mesterfokozat)

Időtartam: 4 óra

Maximum létszám: 20 fő

Korosztály: +12

Program díja: 8000 Ft/fő (a művekhez szükséges anyagok és eszközök árát tartalmazza)

***

Program menete: 

– A kiállítás megtekintése közösen

– Beszélgetés a szerzett élményekről, a kiállítással kapcsolatos benyomások megosztása

– Novella felolvasás, a képzőművészeti tevékenységre (kollázsra) való ráhangolódás

– Kollázskészítés a résztvevők saját intuíciói, megérzései alapján, az olvasott szövegre és a kiállítás élményéből fakadó érzésekre reflektálva

– A Kollázs készítése során a program vezetője mindvégig szakértelmével és figyelmével támogatja, követi, segíti a résztvevőket

***

A programhoz, a képzőművészeti tevékenységhez kapcsolódóan minden anyagot és eszközt biztosítunk!

A programon csak előre megváltott jeggyel lehet részt venni!

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.