Koncert 2018.11.03. 17:00
Kárpát-medencei Magyarok Zenéje 2018

Jegyárak

2.900 Ft; 3.500 Ft

Gálakoncert - Kárpát-medence magyarságának és nemzetiségeinek kulturális találkozása – diákok és felnőttek részére. 

A Stereo Kft. és a Periferic Records 2001 óta szervezi a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje (KmMZ) sorozatot. Bartók és Kodály nyomdokait követve mi is úgy gondoljuk, hogy a népzenének, világzenének is ott a helye a Zeneakadémián, színházakban, fényes hangversenytermekben. Fontosnak tartjuk azt a kulturális szolgálatot és missziót, melynek eredményeként a Kárpát-medencében élő magyar közösségek és nemzetiségek egymással békében, harmóniában élhetnek - ehhez egymás kultúrájának, hagyományainak és szokásainak megismerése, valamint kulturális kapcsolataink javítása és bővítése elengedhetetlen feltétel. A határon túli koncerteken a megszólaltatott zene és a közönség sokszínűsége ezt jól igazolja: együtt érezzük összetartozásunkat magyarok, szlovákok, románok, svábok, tótok, szerbek, bunyevácok, szlovének és ruszinok. Ezért is folytatjuk megszállottan a koncerteket immár mind a hét hazánkat körülölelő országban.

Munkánkat haszonra való törekvés nélkül, a magyarság egy nemzetben élő egységének megőrzése érdekében végezzük. Az elmúlt évek során mintegy 25 millió Ft értékben CD-t adományoztunk határon túli városok könyvtárainak, hogy a hazánkban megjelenő zenei kiadványok a határon túli magyar közösségek számára is elérhetők legyenek. Ugyanakkor a KmMZ 2018 koncertjein ADOMÁNYT GYŰJTÜNK KÁRPÁTALJA JAVÁRA! Az adományozást 2018-ban is a Magyar Református Egyház közreműködésével folytatjuk.

Budapest, 2018. augusztus

Böszörményi Gergely Magyar Örökség-díjas kiadó, koncertigazgató

 

Közreműködik/Featuring:

SERVET zenekar (Csángóföld)

CREDO együttes (Kárptalja) (Magyar Örökség-díjas)

SZÉLKIÁLTÓ együttes (Magyar Örökség-díjas)

PÁL ISTVÁN „SZALONNA” és Bandája (Magyar Örökség-díjas)

Szervező: Stereo Kft.  

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről