Koncert 2020.04.09. 19:30
Kelemen Barnabás (hegedű) és Nagy Péter (zongora) koncertje

Jegyárak

3.000 Ft; 4.500 Ft

Budapesti Tavaszi Fesztivál / Kelemen Barnabás és Nagy Péter a szonátairodalom legnagyszerűbb alkotásaiból, Beethoven hegedűre és zongorára írt műveiből állítja össze a koncert műsorát. 

Szemben a zongoraszonátákkal, a vonósnégyesekkel vagy akár a szimfóniákkal, Beethoven tíz hegedűszonátája nem érinti a zeneszerzői pálya valamennyi szakaszát, ugyanakkor szinte kimerítő módon reprezentálja azt az évtizedet, melyben kikristályosodott a markáns beethoveni stílus.

Műsor:

Beethoven: D-dúr szonáta, op. 12

Beethoven: F-dúr (Tavaszi) szonáta, op. 24

Beethoven: G-dúr szonáta, op. 96


A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Kelemen Barnabás, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjének birtokosa 2005 óta a Zeneakadémia tanára és az Indianai Egyetem állandó vendégprofesszora.

Nagy Péter nemzetközi karrierjét a Magyar Rádió 1979-es zongoraversenyén elért első díj indította el. Kamaramuzsikusként rangos európai és tengerentúli fesztiválok visszatérő művésze. Rendszeres együttműködést alakított ki Leonidasz Kavakosz görög hegedűművésszel, akivel koncertezett az USA-ban, Spanyolországban, Görögországban, Németországban, Olaszországban, Skandináviában és Magyarországon.

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpa szervezésében valósul meg.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről