Koncert 2021.10.03. 19:30
Kerek születésnaposok tiszteletére rendezendő hangverseny

Jegyárak

Ingyenes

A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus hangversenye

Hagyományainkra építve folytatjuk sorozatunkat, melyben az MMA Zeneművészeti Tagozatának kerek évfordulós akadémikusait köszöntjük.  A koncerten a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus előadásában csendülnek fel a meglepetés művek Kiss Boldizsár és Molnár Éva (MMA ösztöndíjas) karnagy vezényletével. A koncerten Kuzma Levente (MMA ösztöndíjas) orgonajátékában is gyönyörködhet a nagyérdemű.

A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus 1969-es alapítása óta folyamatosan hivatásos együttesként működik. Az eltelt évtizedek alatt mindvégig megőrizte kimagasló szakmai színvonalát, egyediségét és lett az ország egyetlen hivatásos női kamarakórusaként kiemelt kategóriás együttes. 2017 óta önálló önkormányzati intézményként működik. A kórus repertoárjának meghatározó darabjai a nemzetközi és hazai kortárs kompozíciók, kiemelt szerepet kapnak Kodály és Bartók nőikarra írt művei, illetve a 20. századi kórusművek és a romantika legismertebb gyöngyszemei. Az együttes kedvelt vendége a hazai és nemzetközi koncertpódiumoknak, szakmai munkáját a 2018-19-es évadtól Kiss Boldizsár karnagy segíti. Igazgatója, művészeti vezetője és karnagya Molnár Éva, aki immáron 32. esztendeje áll a kórus élén.

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozat

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről