Ismeretterjesztés 2024.05.11. 10:00
Kézműves kiállítás és vásár

Jegyárak

Ingyenes

Jöjjön és vigyen haza emlékül egy igazi szívvel-lélekkel készült egyedi kézműves terméket!

A Nyitott Ház idén is otthont ad kézműves kiállításnak és vásárnak festői környezetben kézműves kiállítók közreműködésével. Jöjjön és vigyen haza emlékül egy igazi szívvel-lélekkel készült egyedi kézműves ékszert, táskát, kerámiát, textil vagy lakásdekorációs terméket!

KIÁLLÍTÓK:

Ammil Design

Az Ammil Design ékszerek szépségét a természet kincsei adják, melyek harmonikus és egyedi kompozícióit az ökogyanta őrzi meg. A virágok zömét az alkotó a kertjéből és a mezőkről gyűjti be. Gondos és felelősségteljes válogatás, természetszeretet és lelkesedés jellemzi a munkáit. A virágok mellett gombákat és leveleket is gyantába zár, illetve ásványokkal teszi izgalmasabbá az ékszereket. A kristályosan áttetsző gyantaékszerek úgy néznek ki, mint az ónos eső által jéggel bevont növények, melyekre ráragyog a napsugár. Egy régi angol szóval e jelenség: ammil. 

***

Anifactory

Anna textilműves, kéziszövő szakon végezett és 2018 óta makramézik. Fontos számára a fenntarthatóság, ezért 100% természetes, OEKO-TEX ® STANDARD 100 minősítésű pamutfonallal és magyar kenderfonallal dolgozik. Makarmé fali dekorációkkal, függő lámpákkal, szatyrokkal, táskákkal, kulcstartókkal, fülbevalókkal készül a vásárra sőt fonalakat is hoz majd!

***

Bibeton

Mészáros Orsolya 2013 óta foglalkozik betonékszerek készítésével. Sokan azt gondolják, hogy a beton nehéz, férfias anyag. A Bibe ékszerek nem azok, elég csak egy pillantást vetni a termékpalettára és ékszerekre, a sok szín és forma rácáfol erre. A „bibe” egy női szimbólum, ami egyben egy szójáték is: Bijoux beton, Bibeton. A finom beton végtelen formázási lehetőséget rejt magában. A geometrikus, szögletes formák jól állnak az anyagnak, színekkel kombinálva pedig kisimulnak az élek. Minden ékszer öntéses technikával kézzel készül, ettől lesz egyedi és megismételhetetlen.

***

Boró Art Ékszer Kft.

Az ékszerkészítő, vállalkozását egy nagy váltás után 14 éve indította. Azóta a hobbija a munkája, és a munkája a hobbija. Egyedi és kisszériás ezüst- és ásványékszereket készít. Amulettek, szimbólumok, medálok, fülbevalók, nyakláncok, karkötők, karkötő fityegők nagy választékban.  Egyedi megrendeléseket és javításokat is vállal.

***

DesignByRothAniko

Róth Anikó festő, illusztrátor. Több mint 10 éve hozta létre saját márkáját a DesignByRothAniko-t, hogy a festményeivel díszített használati tárgyakkal színt vigyen az időnként szürke hétköznapokba. Hisz benne, hogy a szép dolgok élvezetesebbé teszik a mindennapokat, ezért a festményeit lehozta a papírról, és praktikus hétköznapi tárgyakon keltette őket új életre. Egy kis csapattal dolgozik együtt, mindannyian odafigyelnek a legapróbb részletekre is, hogy a kollekciók minden darabja szép, kényelmes, jól használható és tartós legyen – és kiszínezze a vásárlók mindennapjait, feldíszítse ünnepeiket.

***

Egybögreteát

Dévai-Filkor Anett az Egybögreteát kerámiák megálmodója és alkotója. Álma és célja, hogy a szeretettel készült bögréi alkalmat teremthessenek meghitt teázásokhoz, kedves beszélgetésekhez, valamint szép emlékeket idézzenek fel. Idén a Tavasz és a Körforgás kollekciójának darabjaival készül, amelyeket a mezőkön fekvős, nyárillatú álmodozások és szerelmes napok ihlettek. Virágzó motívumok és minták díszítik őket, amelyeket kézzel mintáz és fest, így minden bögre egyedi darabként kerül ki a kemencéből. 

***

Eyciir Varázsbolt és Galéria

Az alkotó 2014-ben kezdett festeni, 2017 óta pedig képeivel medálokat, apróbb kiegészítőket, ajándéktárgyakat is készít. A festményeiről készült fotónyomatok mára már több száz háztartás falait díszítik határon innen és túl. 2024 februárjában 10. évfordulós nagy kiállítása volt Gödöllőn, a Művészetek Házában “Évtizedem” címmel, közel 50 festménnyel. 2018-2023 között egy közösségi és kiállítóteret vezetett Gödöllőn “Eyciir Varázsbolt és Galéria” néven. Az EYCIIR egy mozaikszó, az “Everything You Can Imagine Is Real”, azaz “Minden, amit el tudsz képzelni, az valóságos” mondás rövidítása. Képei többnyire természeti témájúak, szürreális, álomszerű jellegűek, “felnőtt mesék”.  Azt vallja, hogy szükségünk van néha egy kis varázslatra a mindennapokban, és sosem vagyunk túl idősek ahhoz, hogy barangoljunk egyet a fantázia birodalmában. 

***

GJ Ceramics

A kisvállalkozását a járvány ideje alatt kezdte. Bár régóta vágyott az alkotásra, de az egyéb munkái nem adtak erre lehetőséget. Az alapokat egy tanfolyamon sajátította el és azóta önmagát fejlesztve jutott el erre a szintre. Jelenleg a Szimultán Művészeti iskola hallgatója, ahol neves keramikusoktól tanul, csiszolja tudását. Otthon van egy saját műhelye koronggal, kemencével így saját időbeosztásban tud dolgozni. Eleinte hobbyként indult el a tevékenysége, de mára már kis vállalkozássá nőtte ki magát. Jelenleg készül a webshopja és tart agyagozós workshopokat is. A vásározást bő fél éve kezdte, nagyon kedveli. Szeretne eljutni sok helyre, hogy minél többen megismerjék alkotásait.

***

Kincses Almárium

Ágnes önálló vállalkozását 2020-ban indította el. Termékei többféle alapanyag felhasználásával készülnek, ez a technika remekül alkalmazható fa, papír, üveg, kerámia, de még textil alapanyagra is. Termékei között megtalálhatóak a mindennapi élet során használatos tárgyak (pl. papírzsebkendő tartók, tálcák, vázák, tárolók stb.) ugyanakkor egyedi ajándéktárgyak is. A szezonális ünnepekre készült tárgyak mellett az egyik fő témája az Erzsébet királyné szépsége előtt tisztelgő ajándéktárgyak.

***

Kollie art

Az agyag, a kerámia tárgyak már pici kora óta az élete részei. Abban a szerencsés helyzetben volt, hogy édesanyja műhelyében játszhatott, agyagozhatott, tanulhatott gyerekkora óta. A Kollie art tárgyait kezdetben csak önmagának készítette. Olyan ékszereket tervezett és készített, amelyek illeszkedtek abba a természetközeli hangulatba, amelyet külső és belső világában is képviselni szeretne. Használati tárgyait saját grafikáival, meseszerű portrékkal díszíti. Csodálatos érzés, amikor valaki egy-egy rajzban önmaga arcára lel.

***

Konyhakész

Konyhakész név egy aprócska családi vállalkozást takar, ami hatalmas szeretettel és odafigyeléssel készít szebbnél szebb konyhai kiegészítőket évek óta. Kínálatában megtalálhatók kötények, edényfogók, fedőfogók, sütőkesztyűk, konyharuhák, asztalterítők, kosárbélések és egyéb konyhai textil kiegészítők is. Jutka eredetileg formatervezést tanult és ezt a tudását hasznosítja a termékei elkészítése során. Olyan szennytaszító anyagból készült egyedi konyhai textileket alkot, melyek moshatóak és biztosan sok-sok évig a megbízható társai lesznek a konyhában sürgölődőknek.

***

Lanora

Növényi eredetű, prémium minőségű fürdő és testápolási termékek a Lanorától. Találja meg bőrtípusának megfelelő kedvenc Lanora szappanoját, tusfürdőjét, sheavaját a standon. A Lanora Hungary termékei kizárólag kiváló minőségű, felelősségteljes forrásból származó luxus olajokkal és vajakkal készülnek, a természet által kínált legtisztább, legértékesebb összetevők felhasználásával. A termékkínálat nem tartalmaz parabéneket, kőolaj származékokat, mesterséges színezékeket és tartósítószereket.

Lanora termékkínálat:

  • 19 féle natúr kézműves szappan
  • 7 féle tusfürdő és aromaterápiás tusfürdő
  • 100% organikus Ghánai Sheavaj

***

Malliola

A Malliola kerámia műhelyben ketten dolgoznak Budapesten, egy nyüzsgő nagyvárosban, de mikor becsukják műtermük ajtaját, kint reked a mindennapok zaja. Itt a maguk által teremtett békében, vidám vagy töprengő beszélgetések közben készülnek a számukra kedves darabok. Szeretik a természet ihlette harmonikus mintákat, ezek jelennek meg legtöbbször kezeik között alakuló ékszereiken, tárgyaikon. Remélik, hogy ezek az alkotások viselőiknek, használóiknak is átadják a nyugalmat, az oldó derűt, az egyszerűség szépségét!

***

Mantami

Szeretettel várnak mindenkit a Mantami standnál, ahol saját készítésű minőségi karkötőkkel, rézdrótos és makramé ékszerekkel, fa és ásványkombinációs fali konzolokkal, szertartásokra lehívott mécsestartókkal és pirográf díszekkel találkozhatnak az érdeklődők. Szimbólum téren visszaköszönhetnek Hindu, Buddhista, Viking, Asatru és fénykód minták is az alkotásaikban. Ancsi és Oszi mindenben a minőséget és az újat kutatják vándorlásaik során.

***

Pearly

Az alkotó 2021 szeptemberében készítette el az első darabot ezekből a csodás ékszerekből, diadalútjuk pedig azóta is töretlenül halad előre. Ékszereit a légiesség és a színtípusra szabottság jellemzi, minden darab egyedigését a megrendelő személyisége formálja. Amikor készülnek, FLOW élményt él át velük / általuk. Ahogy egy-egy darab kikerül a kezei közül, érzi az alkotás örömét, a szépség diadalát.Válassza a tudatos és személyiségre szabott stílust: legyen Ön is PEARLY GIRL!

***

Piperita

A Piperita egy magyar natúrkozmatikai márka, mely két anyuka, Luca és Vera, és ezáltal két család közös álma. Termékeik Naturix minősítettek és főként növényi alapanyagok felhasználásával készülnek. Nem tartalmaznak pálmaolajat, parabéneket, SLS-t, mesterséges szín- és illatanyagokat. A kínálatukban található szappanokat, test-, kéz- és hajápoló termékeket, tudatosan kiválasztott, újrahasznosítható, környezetbarát csomagolásba teszik. Ezen felül az üveg csomagolásaikat vissza is veszik és újrahasznosítják, hogy a bolygót is védjék, ne csak a bőrt!

***

Pracli

A Pracli, Betti grafikus diplomamunkájából nőtte ki magát vállalkozássá. Saját tervezésű, kézzel írt, vicces feliratok és kézzel nyomott állatos és természet ihlette minták kerülnek fel különböző hasznos vagy simán csak boldogsággal eltöltő textiltermékekre. Pólók, pulcsik, újraszalvéták, könyvtasik, kutyakendők, táskák... Betti varrja őket, ő tervezi meg a mintákat és feliratokat, és ő is készíti el rájuk. Fontos számára, hogy minél kevesebb hulladékot termeljen a vállalkozásával, ezért sokszor second hand darabokat is felhasznál, hogy újra körforgásba kerülhessenek és szeretve legyenek.

***

Silk Art

Kormosné Kiss Ilona filozófiája az, hogy kell a szép! A tanítás mellett kezdett készíteni ékszereket 1993-tól, 1998-tól pedig hernyóselymet, kendőket-sálakat fest egyedi, kézi festéssel, majd 2014-től olaj-akril képeket is fest. A Sors szele az iparművészet és képzőművészet felé repítette, nyakékeket karkötőket és fülbevalókat is készít. A belföldi kiállítások mellett volt lehetősége megmutatni munkáit, többet között  Párizsban, Milánóban és Kölnben is. Mottója: "Munkám az én imádságom, mert ugyanúgy a szívemből fakad, mint az ima".

***

The brassy llama

Horváth Luca autodidakta módon tanult az ékszerkészítést. Sokféle alapanyaggal kísérletezett már az évek során, de végül maradt a sárgaréz, ez a főleg ipari felhasználásra szánt, könnyen kezelhető, arany színűn ragyogó fém ötvözet. Számára egyértelmű, hogy természetes anyagokkal dolgozik, amik nem jelentenek nagy terhet a környezetre sem. Sárgaréz ékszereit színes ásványokkal kombinálja, nehezen lenne meg színek nélkül. Kedveli a természet formáinak sokaságát, igyekszik őket belerejteni a munkáiba is. Az ékszer számára az önkifejezés elengedhetetlen eszköze, olyan stílust szeretett volna létrehozni, ami egyrészt nagyon az övé, másrészt mások számára is szerethető, viselhető.

***

Zaranka játékok

Varró Ágnes kézműves a textil szerelmese. Mottója: "Viselj színeket! Merj élni! Fedezd fel a személyiségedhez illő színeket, mintákat és fazonokat!" A tömeggyártásban előállított tucat termékekkel ellentétben az általa készített használati tárgyak különlegesek, mert egyediek. Szívvel is készülnek,  így lelkük is van és pont ezért szerethetők igazán. Csak kiváló minőségű textilekből, kopás-és víztaszító réteggel bevont designer szövetekből és textilbőrökből készülnek termékei.

***

Zemse

Zemse idén ünnepli 10. születésnapját. A márka célja a geometrikus, letisztult formavilágú darabokkal a trendeken túlmutató, időtálló fazonok megalkotása. A karakteres, indusztriális design ékszerek mellett már finom, visszafogott, különleges ezüst ékszerek is szerepelnek a portfólióban. Az alkotó ezekből készül egy válogatással, kiegészítve néhány színesebb tavaszi-nyári darabbal.

***

További kiállítók hamarosan...

 

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

Helyszín

Déli terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Déli terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről