Idegenvezetés 2022.09.17. 10:30
Kulturális Örökség Napjai 2022

Jegyárak

Ingyenes

A Pesti Vigadó idén is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjaihoz.

Az 1859-1864 között épült, 1865-ben átadásra kerülő romantikus stílusú Pesti Vigadó tervezője Feszl Frigyes. A pesti Duna-part különleges palotája.

A majd’ 200 éves épületben a korok legnagyobbjai koncerteztek, többek között Liszt, Erkel, Strauss, Debussy, Wagner és Bartók is megfordult a díszteremben. Otthonául szolgált az első magyarországi kiállításoknak, továbbá Budapest egyesítésének is helyszíne volt.
Ismerje meg az épület pazar múltját és izgalmas történelmét! Lássa fentről a várost és az impozáns budai oldalt! Vegyenek részt virtuális sétánkon, melyet a Pesti Vigadó wifi hálózatára történő fellépést követően érhetnek el, az épület több pontján kihelyezett QR kódok segítségével!

A Kulturális Örökség Napjai keretében az Előcsarnok, a Foyer, a Díszlépcsőház, a Díszterem és a Panoráma terasz, valamint az összes jelenleg futó kiállításunk - Molnár Imre 80, Az MMA Képzőművészeti Tagozatának díjazottjai VIII.Évszázadok örökségePesti Vigadó idővonal -  is ingyenesen tekinthető meg.

***

Kapcsolódó rendezvények:

Szeptember 17. szombat: 10:00 – Tárlatvezetés az Évszázadok öröksége kiállításon

Szeptember 17.  szombat 10:30 – Épülettörténeti séta

Szeptember 17.  szombat 11:00 – Épülettörténeti séta

Szeptember 17. szombat 14:00 – Tárlatvezetés az Évszázadok öröksége kiállításon

 

Szeptember 18. vasárnap 10:00 – Tárlatvezetés az Évszázadok öröksége kiállításon

Szeptember 18. vasárnap 10:30 – Épülettörténeti séta

Szeptember 18. vasárnap 11:00 – Épülettörténeti séta

Szeptember 18. vasárnap 14:00 – Tárlatvezetés az Évszázadok öröksége kiállításon

***

Kérjük, a Pesti Vigadó felkeresése előtt minden esetben tájékozódjanak az épület nyitvatartási idejéről, és a speciális szint- és házzárakról a Látogatói információk / Nyitvatartás menüben!

Bővebben a Kulturális Örökség Napjairól.

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.