Ismeretterjesztés 2023.06.21. 18:00
Kurátori tárlatvezetés

Jegyárak

1.000 Ft

Látványtér – 15 év 

Balla Ildikó díszlet- és jelmeztervező szervezésében és kurátorságával jött létre a X. Színházi Olimpia keretein belül a Pesti Vigadó V. és VI. emeleti kiállítótermeit megtöltő Látványtér – 15 év című tárlat. Az első kiállítás alapgondolata az volt, hogy bár a díszlet- és jelmeztervezők munkája nélkül nem születne meg a színpadon a varázslat, a nagyközönség előtt nevük és munkájuk mégis sokszor ismeretlen. A Látványtér sorozatcím alatt megrendezett tárlatok sokat tettek a szakma elismertségéért. A szervezés során nyílt felhívással a teljes szakmát megszólította, ugyanakkor a jelentkezőknek meghagyta a lehetőséget, hogy maguk válasszák ki, mely munkájukat kívánják ezen a fórumon megmutatni az elmúlt 15 év terméséből.

„A művészet létszükséglet. A színház a mindennapjaink tapasztalatát, fájdalmas és szép pillanatait segít átélni, feldolgozni, megoldásokat találni kérdéseinkre. Magyarországon a színházi kultúrának mély gyökerei vannak, a színházi élet nagyon aktív és csodálatosan sokszínű, hetente számos új bemutatót láthatunk országszerte. Elkötelezett alkotók közös munkája által jönnek létre, mert van mondanivalójuk, amit meg akarnak osztani a közönséggel.”

/Balla Ildikó/

A tárlatvezetés időtartama: 50-60 perc

A rendezvényen érvényes kiállításjeggyel lehet részt venni.

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

Helyszín

Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterem A Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterme a tetőtér 2014-es beépítésével jött létre. bővebben a helyszínről